TOLOSANA I – DAG 14

Start byAngles til Castres
Dato19. april 2019
Vejr+8C – 22C    stærk blæst / let overskyet
Højdemeter op610 m
Højdemeter ned1190 m
Sværhedsgradkrævende
Afstand tilbagelagt i dag31 km
Afstand tilbagelagt i alt309 km
Castres er administrativt centrum for departementet Tarn. Byen har omkring 45.000 indbyggere og har deraf alle faciliteter. Byen benævnes også Frankrigs Venedi, med henvisning til husene langs floden Adour. Byens katedral er - Cathedrale Saint-Benolt fra det 17. århundrede. Byen har et kunstmuseum med værker af Goya, Picasso m.m. Midtpunktet i byen er den store markedsplads. Byen har sin egen charme med fortovscafeer rundt om pladsen og de små gyder omkring den er et besøg værd. Efter et godt morgenbord kl. 7.00 vandrede jeg ud på vej mod Castres. Jeg havde besluttet at vandre en dobbeltetape. Det var et utroligt blæsevejr, nærmest storm. Jeg valgte det meste af dagen at vandre på landevej D61 eller stien og vejene langs med den og pålokale veje. Det meste af dagen var det vandring ned, selv om der var højedmeter op. Der er faktisk ikke nogen bymæssig bebyggelse indtil Boissezon og derefter Castres. Det meste vandring er gennem agerland ned i dalområdet langs floden Urerque. Vandringen ind i Castres var gennem de små gader i byen og over floden til byens markedsplads og centrum.
Jeg har booket overnatning på Hotel Europa nær markedspladsen. Mere om det i morgen.

Skriv et svar