CAMINO SANABRÉS – DAG 9

Start byVilar de Barrio til Ourense
Dato17. maj 2015
Vejr+30C – sol / sol / sol
Højdemeter op400 m
Højdemeter ned700 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag35 km
Afstand tilbagelagt i alt274 km
Jeg kan nu mærke at jeg er ved at være godt mør i mine ben. Jeg har gået nogle lange etaper på de første dage. Men nu er en storby i sigte og nås i dag.
Hele alberguet vågner stort set samtidig og alle vandre ud i den friske morgenluft nogle, bl.a. mig drejer ind i den første bar og få et godt morgenmåltid med toastet brød, marmalede, te og Zumo (friskpresset appelsinsaft).
Dejligt at starte morgenes vandring på. Den bliver i dag lang og vejret bliver også igen varmt.
Hele caminofamilien vandre sløvt der udad.
Vandringen som sådan er ikke så hård, da det mest er en nedstigning fra højsletten til en dal hvor Ourense er beliggende.
Derfor siges det også, at Ourense sammen
Sevilla er de varmeste byer i Spanien. Og det kan man sagtens sige for jeg tror dem - for der er utrolig varmt i Ourense i dag.
Jeg har booket hotel i løbet af formiddagen og skal bo midt i centrum tæt på katedralen og har booket et værelse for 2 dage.
Jeg har behov for at slappe af oven på de 12 dages vandring, der har budt på et gennemsnit på knap 35 km om dagen - hvilket svarer til ca. 9 timers vandring i stegende hede med sol fra en skyfri himmel.
Trods det at jeg nu i mange dage har brugt solcreme faktor + 50 er jeg gennemstegt.
Jeg har brug for at få vasket alt mit tøj og brug for at få gjort mig selv ordentlig i stand. Ikke at jeg er ulækker beskidt, men har behov for pleje af krop og sjæl.
Endda så meget at jeg ikke gider gå ud at spise den første dag, men nøjes med at indtage min "nødration" på værelset. "Nødrationen" skal også udskiftes.

Ourense

Ourense er på størrelse med Odense og har ca. 108.000 indbyggere. Ourense har vidnesbyrd fra romertiden bl.a. i form af en utrolig smuk og lang bro over Rio Miño, har en indre gammel middelalder bydel med katedralen og andre kirker.
Ourense er også en moderne by med en flot gågade i midten af byen med butiksstrøg.
De gamle romere havde det med at finde rigtig gode placeringer af deres byer og Ourense er ingen undtagelse. Der er varme kilder i byen og den ligger nær Rio Miño, hvor der var store guldfund.
Og at byen så er placeret, at den er blandt de varmeste i Spanien har vel selvsagt også været et plus for romerne

Skriv et svar