VIA SANCTI MICHAELIS – 2024 – ETAPE 2 – REJSEDAG – DAG 1

Start byBristol – Penzance
Dato29. maj 2024
Vejr+13 C – +18 C overskyet/sol
Højdemeter op226 m
Højdemeter ned235 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt17 km

Dagens program er: 5 times togrejse mellem Bristol og St. Ives, herefter vandring tværs over Cornwall fra St. Ives til Penzance. For at kunne nå det, krævede det at jeg stod op kl. 4:45. Jeg havde booket tog kl. 5:40 fra Bristol Temple Meats med ankomst i St. Ives på vestkysten af Cornwall kl. 10:30. Togrejsen er igennem et meget vekslende landskab, langs Kanalkysten og siden igennem et bakket meget grønt landskab og sidt igen langs kysten. I St. Erht skiftede jeg til toget, der kun kører mellem St. Erth og St. Ives og retur. Toget var fyldt med familier med børn og hunde, nærmest som i myldretiden med S-tog i København. Det lykkedes mig først at få spist morgenmad i St. Ives, da butikker på Bristol Temple Meads Station ikke var åbne og ingen trolly kørte igennem togvognene på hele rejsen. St. Ives er en udpræget ferieby med et par store sandstrande, der tiltrækker feriegæster. Efter at have besøgt den lokale kirke i St. Ives, begav jeg mig ud på vandringen af St. Michaels Way mod Penzance – altså fra kyst (vest) til kyst (øst). Der startes lige med at vandre næsten 200 m op fra Cabis Beach til The Knill Mounment og derfra vandres på stier, hvor vegetation er tæt og høj og derefter direkte ud over den ene mark efter den anden til Trencrom Hill og Holy Well, der er i kote 210 m. Herefter vandres der samme antal højdemeter ned til Red River for på markstier og skovstier at vandre frem til Ludgvan med en middelalderkirke indviet til St. Paul. Kirken var åben og her var der stempel til pilgrimspasset. Ved Trencrom Hill er det muligt at se ud over havet mod vest og mod øst. Mod øst er der også første gang udsigt til øen med St. Michaels Mount. Man kikke tværs over England, hvor der er kortest fra kyst til kyst. Vandringen tværs over er godt nok krævende, mest fordi der skal kravles over “stile” en form for trappe over levende hegn eller fast hegn/tråd, utrolig mange gange. 90 % af dagens vandring var i dejlige og smukke omgivelser på stier, markveje og skovstier. Det er skønt, især når pilgrimsvejen er skiltet med muslingeskallen fra ende til anden. Afslutningen på vandringen er frem til havnebyen på østsiden – Penzance. De mange højdemeter og det meget rejseri de sidste dage og de mange dejlige indtryk har gjort mig “godt brugt”.

Jeg har valgt at overnatte i Penzance og har valgt at booke 2 overnatningen i Bay Lodge, der ligger ca. 10 min. gang fra stationen. Bay Lodge er et mindre B&B hvor værterne er Clare og Kevin – utrolig venlige værter. Jeg betalte inkl. morgenmad £ 128.

Skriv et svar