VIA FRANCIGENA II – DAG 17

Start bySiena til Buonconvento
Dato18. maj 2016
Vejr+ 22C sol /let brise
Højdemeter op25 m
Højdemeter ned225 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt431 km
Efter en solrig dag i Siena, mættet med indtryk og efter en god nats søvn, er jeg allerede ude fra hotellet kl. 6.30. Jeg vandre igennem Sienas morgen øde gader, hvor kun renovationsfolk og gadefejere er stået op for at få rengjort byens gader.
På vej ud venter jeg længere og længere på at finde den rette cafe får at få morgenmad. Og selvfølgelig er jeg så forfængelig, at ingen synes gode nok og pludselig er jeg på vej ud af byporten gennem Porta Romana.
Ud i det smukke kuperede Toscanske landskab i en dejlig morgen.
I den næste by en halvsnes kilometer efter Siena lykkedes det at få morgenmad på et kombineret bageri/cafe. Dejligt friskbagt morgenbrød og te.
En rigtig god start på dagens vandring mod eftermiddagens mål, Buonconvento.
Vandringen er igennem 6 små og mindre byer, der er forbundet gennem det net af små lokaleveje, grusveje, markveje og småstier vandringen i dag foregår på. Det er dejligt at vandre langt fra de store veje i et naturskønt landskab. Men der er mange højdemeter i dagens vandring.
Så man kommer ikke bare sovende til dagens vandring som ende på 32 km.
Lidt inden Buonconvento mødes jeg af det første skilt der angiver vejen mod "Roma" og der er nu også omkring 200 km til Rom.
Buonconvento er en meget lang by, som ligger ud til SS2, en hovedlandevej, som jeg kommer til at nævne flere gange.
I Buonconvento har jeg booket overnatning på et nyere hotel i den sydlige del af byen ud til Via Francigena (den går nu også igennem byen), så det er bare næste morgen at fortsætte mod syd.
Jeg synes ikke der er nogen steder jeg rigtig gider spise aftens i, så jeg køber mig et par store stykker pizza i et pizzaria på tovet. Sætter mig i udeserveringen i den lune aften.
Vejret har bare været flot hele dagen, sol fra en skyfri himmel og vel omkring 25C.
Buoncanvento huser ca. 3.500 borgere, så en vandretur i den gamle bydel er en overkommelig opgave. I den gamle bydel er det som om tiden har stået stille.
Men i morgen er der atter en vandringsdag og lidt nærmere til Rom.

Skriv et svar