VIA SANCTI MICHAELIS – 2024 – ETAPE 1 – DAG 1

Start byKells – Portmagee – Kells
Dato27. maj 2024
Vejr+10 C – +18 C sol/stærk blæst
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km

Vejret kan man ikke rigtig bestemme over og slet ikke her ned i sydvest Irland, hvor North Atlantic Ocean skyller ind mod kysten og klippeøernes høje kyster. Jeg havde fået besked om at jeg skulle møde kl. 8:30, hvor sejlturen skulle starte. Imidlertid blev tidspunktet udskudt 2 gange og senest kl. 12:30 blev beskeden at der kunne sejles ud til øren, men der kunne på grund af bølgernes højde og vindes retning ikke lægges til ved øen. Det skulle derfor ikke i dag være mig forundt at betræde Skellig Michael og vandre af de 630 trappetrin op til det 1500 år gamle kloster, som munkene i mere end 600 år opholdte sig i på denne meget høje og markante skippe ø 16 km ude i North Atlantic Ocean. Vejret havde de sidste dage været blæsende og 5 til 6 m høje bølger holdt havet meget i bevægelse så det blev ufremkommeligt til et anløb på øen. Imidlertid blev dog til 2 1/2 times hård sejlads i turbåden med plads til 12 personer iført lange tunge regnfrakker med at sejle ud til Skellig Michael og rundt om den og retur. Det var bare en barsk sejlads med store skumsprøjt over båden og flere personer, som var søsyge. Ikke en sejlads oplevelse for de sarte. Udover det var vådt trods solskin, så var det også koldt på grund af den meget blæst. Men det var fantastik at sejle rundt om de 2 klippeøer ude i det store hav. Og man fik bestemt en stor oplevelse, og man fik også set hvor isoleret munkene måtte have været og hvor meget de har udrettet med at få lagt trapper af store klippestykker – 630 i alt. Sejlturen var en oplevelse i sig selv og trods den barske tur, fik jeg næsten mit ønske opfyldt. Turbåden var retur omkring kl. 15:00. Når det nu er en pilgrimsrejse så skal der jo besøges et par kirker. Irland er den katolske kirke den største, så kirkerne er derfor udsmykket med de sædvanlige mange religiøse figurer. Kirken i Portmagee – der er indviet til Saint Patrick – er opført i 60’erne og der var jo tid til at besøge den, mens der blev ventet på turbådens afgang. Kirkens altertavle, er den mindste jeg endnu har set i nogen kirke. På vej tilbage til Kells kørte jeg ved Portmagee over broen over til Valentina Island for at køre igennem det smukke landskab for at sejle med en lille åben bilfærge over strædet mellem øen og fastlandet ved Kells. Bilfærgen er til sammenligning på størrelse med trækfærgen til Orø i Hornsherred. I Cahersiveen – den største by i Kells – er den lokale kirke på størrelse med en katedral. Kirken er opført omkring årsskiftet 1900 og den er indviet til Daniel O’Connell, hvilket krævede pavens tilladels, da Daniel O´Connell, der var en betydende politisk person i front for Irlands selvstændighed. Kirken var åben og jeg besøgte den inde. Den skal renoveret for € 7,5 mio. og de 5 mio. er doneret. Man kan også se, at den trænger til renovering. Jeg kørte herefter retur til mit overnatningssted.

Skriv et svar