CAMINO FRANCÉS – DAG 6

Start ByVillafranca del Bierzo til O Cebreiro
Dato17. maj 2021
Vejr+12C – +21C overskyet
Højdemeter op826 m
Højdemeter ned40 m
Sværhedsgradhård +
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt161 km
Det er slet ikke til at forstå, hvordan tiden i dag her føjet afsted for mig.
Jeg har godt nok knoklet 29 km fra Villafranca del Bierzo til O Cebreiro. Knoklet 800 højdemeter op. Mærkelig føler jeg mig ikke træt. Det var ligesom jeg fik mig sat op til at vandre en af de mest udfordrende etaper på Camino Francés. Og det lykkedes i et smukt og dejligt vandrevejr. Fantastisk udsigt til bjerge og de mange høje bakker.
De første 20 km er forholdsvis flade og på asfalt. Resten var på stier med mange sten og voldsomme stigninger. 
O Cebreiro er den ældste by på Camino Frances og har den ældste og en lille, men særlig kirke.
Her til aften var jeg til messe efter jeg havde fået et dejligt aftensmåltid bl.a. med en lokal suppe, som forret.
Messen blev forretter af 2 munke. Vi var vel omkring 20 kirkegængere heraf 5 pilgrimme. Messen havde en lidt anden og kortere liturgi end sædvanligt. Efter nadveren som alle deltog i, blev vi pilgrimme bedt om at komme op til alteret og fik en særlig Pilgrimsvelsignelse og blev bedt om på tur - og for mig på dansk - at læse et lille tekststykke fra biblen ved alteret.
Det er sådan oplevelse, som gør pilgrimsvandring til noget særligt. Og særligt, at det sker i denne kirke som har en helt særlig legende. 
På mine tidligere vandringer hertil, har kirken været lukket. Så det var en dejlig oplevelse at være i den og så til messe.
Jeg er nu i Galicien og her er smitten lavere end i DK og regionen er på UMs gule liste.
Det har været utrolig godt vejr. Sol hele dagen og mellem +12C til +21C lidt køligere her oppe i ca. 1.300 m højde.
Jeg overnatter på et hostal, som har nogle få værelser og en restaurant. Et meget hyggeligt sted. Og en sød værtinde, som længes efter at der kommer pilgrimme. 
Jeg vil sige det sådan: Den bedste dag på caminoen indtil nu.
Jeg overnatter på Venta Celta og inkl. morgenmad (picknick bag) betalte jeg €46.

Skriv et svar