DEN DANSKE PILGRIMSRUTE 11. AUGUST

Start ByUllerslev – Odense SØ
Dato11. august 2023
Vejr+15 C – +23 C overskyet
Højdemeter opovervejende flad
Højdemeter nedovervejende flad
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag27 km
Afstand tilbagelagt i alt119 km

Banedanmark har gang i renovering af broer over jernbanen fra København til Aarhus – og her på Fyn er det åbenbart ingen undtagelse. Så den bro jeg have udset mig til at vandre over sporerne her til morgen knap 1 km fra mit overnatningssted, fik jeg at vide, var der lige blevet lagt belægning på, så derfor kunne jeg ikke få lov til at vandre over. Det betød en omvej på 6 km. En lokal beboer fortalte, at jeg blev nødt til på en markvej parallel med banelinjen at vandre tilbage til Ullerslev og igen til Skellerup, dog af en anden rute frem til Ellinge, hvor jeg forlod pilgrimsvejen i går. I Ullerslev kontaktede jeg et ægtepar for at spørge om ruten til Skellerup kunne vandres på vejen langs Hindemae Herregård. det blev bekræftet og derefter faldt vi i snak, da de spurgte ind til, hvor jeg var på vej hen. Et hyggeligt møde. Tæt på Hindemae Herregård, men på den sydlige side af motorvejen ligger Skellerup kirke. Graveren var så venlig at låse op, så jeg kunne se kirken indvendig. Herefter videre på den lokale sognevej til Ellinge, hvor en marksti gik hen til byens kirke, som var åben. Så den blev også besøgt indvendig. En lang vandring på en lang lige og bred kommunevej med lidt lokal trafik frem til Rolfsted, var ikke så spændende. Jeg valgte at vandre ind i Rolfsted i stedet at vandre den originale rute, der slår et stort bueslag uden om byen. Rolfsted har en lille hyggelig sognekirke, som ikke var åben. Uden for Rolfsted vandres til højre ind i Darvinde Naturområde hvor der vandres på natursti og der fortsættes mod Odense SØ på nogle smalle veje. derefter først på bred grusvej der går over i markvej for derefter at blive en vandring mest på nyere grusstier omkring parcelhuskvarterer, for nær Fraugde igen at vandre over motorvejen for at komme ind til Odense SØ. Den sidste del af vandringen ved Tornbjeg mødes man af en moderne hvid kirke – Tornbjeg Kirke. Ikke langt fra den drejes ind til området med Hotel Odense og Odense Congress Center. Vandringen I byområdet er på asfalterede cykel og gangstier.

Jeg har booket overnatning på Hotel Odense, hvor der er mulighed for både at spise aftensmad og morgenmad. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg kr. 875.

Skriv et svar