Tolosana I – dag 2

Start bySt. Gilles de Gard til Gallargues-le-Montueux
Dato7. april 2019
Vejr+7C – +18C   regn / sol / regn / sol
Højdemeter op210 m
Højdemeter ned180 m
Sværhedsgrad moderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt46 km
Gallargues-le-Mintrueux er en by som har lagt sig tilrette op ad bakken med udsigt over sletten. Den øverste del af byen, der er den gamle bydel og var i fordomstid en vigtig kommunikations by. Det moderne telegrafsystem i 1700 og begyndelsen af 1800 tallet var en form for visuelt morsesystem med nogle vinger i forskellige positur fra et højt tårn. Tårnet er fortsat intakt med restaureret vinger og telegrafudstyr. Byen har også et godt pizzaria, hvor jeg købte en pizza til aftensmad. Der bor omkring 4.000 mennesker i byen. Det blev igen en våd dag. Efter en times vandring på en meget lidt trafikeret lokal vej, væltede regnen bare ned, så jeg ingen blev våd fra hofterne og ned - strømmer og sko igen våde. Det blev ved med at regne et par timer med vekslende styrke. Sluttelig fik tørvejeret overtaget og solen brød frem de næste timer. Det var en flad vandring til start og senere blev der vandret beskedent op. Sidst på dagen, hvor jeg skulle vandre frem til mit overnatningssted, var jeg kommet på afveje og kunne ikke finde en vandrevej til det. Som ofte kommer der en "engel" i sidste øjeblik og hjælper en - her i form af en venlig dame, som så at jeg var i vildrede med at finde en rute over den motortrafikvej jeg skulle over og samtidig så at det trak voldsomt op til regn. Hun bød mig ind i sin bil og i sidste øjeblik inden det igen væltede ned med regn, kunne vi køre frem til mit overnatningssted et par kilometer længere fremme, hvor hun satte mig af. Mit overnatningssted er et større feriekompleks. Der er lidt tid til at feriesæsonen begynder, hvorfor restauranter m.v. ikke er åbne endnu. 
Jeg har booket et værelse en nat på - Hotel Jasses de Camargue - der ligger lidt før den gamle bydel. Som nævnt er det et feriekompleks, hvor hovedbygningen er indrettet med hotelværelser. Det værelse jeg blev tildelt var pænt og stort med nyere badeværelse. Min morgenmad var arengeret i en morgenmadsrestaurant og var udmærket. Jeg betalte inkl. morgenmad €81.

Skriv et svar