KLOSTERLEDEN – HENREJSEDAG

Start byHolbæk til Vadstena – Motala
Dato9. oktober 2020
Vejr+10C – +12C   blæst
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværdhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Der var kriblen i benene igen efter at være vendt hjem fra Italien for 2 uger siden.
Jeg tog en hurtig beslutning og da jeg i sommer planlagde nogle alternative pilgrimsvandringer herunder Klosterlden i Ôstergøtland i Sverige, trak jeg den op af skuffen, bl.a. fordi det var muligt at rejse til Sverige og da der på daværende tidspunkt ikke var begrænsninger på grund af Cowid19 smitten, var det oplagt at drage afsted til Sverige.
Der var både fordele og ulemper ved at tage på pilgrimsvandring på dette tidspunkt af året og så i Midtsverige.
Så på dagen kørte jeg mod Vadstena og Motala - de lidt over 500 km fra Holbæk. Jeg startede kl. 7.30 og i at med der er motorvej 2 km fra min bolig indtil 25 km fra Vadstena kunne transporttiden sættes til ca. 6 timer og yderligere ½ time til Motala.
Jeg kørte over Øresundsbron og via Hensingborg og derfra op til Jönköning og derfra videre mod Stockholm på motorvejen.
På hele strækningen var der ingen trafikproblemer og der blev også tid til at køre ind på en rasteplads, hvor der var en restaurant og spise frokost.
Fra Jönköping og nordpå køres der stort set op langs Vättern - Sveriges næst største sø - som jeg havde fornøjelsen at se den næste uge.
Da jeg endelig kunne køre ind i Vadstena, kunne klosterkirkens høje spir ses langt væk. Jeg kører ind i den gamle bydel i Vadstena og går en tur ned til klosterkirken for at besøge den. Klosterkirken har en størrelse som en katedral. Det er en katolsk kirke of er som sådan indrettet og udsmykket i overensstemmelse med traditionen.
Efter besøget i kirken gik jeg til Pilgrimscentrum., fordi jeg har fået bekræftelse på at jeg på onsdag skal deltage i et Pigrimshvila i klosteret. Imidlertid var Pilgrimscentrum lukket til på onsdag på grund af en Pilgrimsreträte.
Efter en lille gåtur rundt i Vadstena og var en tur på gågaden og havnen samt ned til Vadstena Slott.
Årsagen til, at jeg ikke bliver i Vadstena, men fortsætte omkring 15 km længere nordpå til - Motala - hvor jeg de næste 3 nætter overnatter på et hotel midt i byen, som jeg har booket hjemme fra.
Jeg ankommer sidst på eftermiddagen i godt vejr  og bliver indlogeret på et dejligt og pænt værelse.
Jeg bestiller også aftensmad, som jeg på grund af at hotellets restaurant er flydt op til aftensmad, vil spise på værelset.
Der bliver imidlertid til en rundtur i Motala centrum. Det er nu ikke den store oplevelse, men byen er jo heller ikke en af de største og mest interessant i Sverige, selv om den ligger ud til Vättern.
Jeg har booket overnatning i Motala på - Hotel Carl Friman - og for 3 nætter inkl. morgenmad betaler jeg SEK 3.119.

Skriv et svar