KLOSTERLEDEN – dag 1

Dato10. Oktober 2020
Start ByAlvastra Kloster return Alvastra Kloster
Vejr+12C – overskyet / regn
Højdemeter op200 m
Højdemeter ned200 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt22 km
Efter et fabtastisk morgenmåltid kører jeg syd ned til Ödeshög ca. 40 km for at starte på pilgrimsvandringen ved Alvastra Klosterruin. Baggrunden for at starte ved klosterruinen er, at her boede Den Hellige Birgitta af Vadstena med sin mand i mange år og vandrede derfra op til Vadstena og nonneklosteret og kirken. Vi er tilbage i 1300 tallet og dengang har det været et meget stort kloster i Alvastra. Alvastra ligger for foden af åsen - Omberg - som der skal vandres mellem Vättern og Omberg og tværs over den. Der vandres på lokale asfaltveje, grusveje, markveje, skovveje og skovstier, der er rimeligt afmærket med Birgittaledens skiltning. Vandring på skovsti langs med Vättern er vandring op og ned på en ret vanskelig skovsti med mange trærødder og store ret skarpe sten. Så man skal være meget forsigtig og årvågen. Der vandres mod nord med søen på venstre hånd frem til Västra Väggar, hvorefter der vandres op over Omberg og ned på østsiden til Heliga Hjärtats Kloster. Herfra vandres på østsiden af Omberg syd ad landevejen til udgangspunktet Alvastra Klosterruin. Grunden til at der vandres i "rundkreds" er, at det ikke med sikkerhed var muligt at finde overnatningsmuligheder både på grund at tidspunktet på året og Covind19 situationen. Men for mig betyder det ikke noget, da jeg kan vandre tilbage til udgangspunktet, hvor jeg har min bil parkeret. Det giver selvfølgelig nogle flere vandrede kilometer, men også en fantastisk mulighed for at opleve mere af naturen, terrænet og geografien. Den dag jeg vandrede, var der faktisk mange folk som både vandrede og cyklede på stier og veje. Området er en stor naturpark med meget kuperet terræn og vekslende mellem skov, ager og fritliggende arealer med kvæg og heste. Jeg oplevede også at se et stort vildsvin og hjortedyr. Man kan ikke forvente det bedste vandrevejr på denne årstid. Det startede med tørvejr og lidt sol og hen mod middag blev til støvregn og regnjakken måtte på. Senere kunne den tages af igen, men sidst på dagen kom der en voldsom regnbyge. Heldigvis kunne jeg finde læ i et busskur på landevejen. Jeg vil nævne at jeg vandrede med dagsrygsæk og havde regntøj og rygsækdækken med i den. Ligeledes vandrede jeg her første dag med min gamle trævandrestav, det var dog ikke den bedste løsning på skovstien ud til Vättern. De næste dage brugte jeg mig mine 2 lette vandrestave. Tilbage til min bil kørte jeg retur til Motala og fik et godt bad. Senere gik jeg ud spiste aftensmad i byen.

Skriv et svar