DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 13

Start ByNæstved – Lundby
Dato8. august 2022
Vejr+16 C – +28C sol/sol
Højdemeter op 48 m
Højdemeter ned 52 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt249 km

Jeg startede med at tage bus fra Holbæk til Ringsted og derfra tog til Næstved. Vandrede ud fra Sct. Bendts Kirke og forbi den katolske kirke Vor Frue Kirke og derefter videre ud af Næstved til Rønnebæk. Smuk hvid sognekirke, hvor kirkefædrene må have glemt at bygge tårn på kirken, for det ser ud som om tårnet er bygget på senere og på siden af kirken. Den var i øvrigt aflåst. Næstelsø er en beskeden landsby, hvorimod Mogenstrup er langt større og igen ud på landet. Nu ud i Hammer Bakker, hvor der for en gangs skyld skulle vandres op og frem til Hammer by. Byens sognekirke er lidt speciel – den er gulkalket. Det er så vidt jeg kan huske den første gule kirke jeg har besøgt i DK. Kirketjeneren var så flink at låse kirken op. Der var ingen i byen som kunne fortælle eller huske med hvilken begrundelse kirken er gul. Dens alter og prædikestol er fra 1642 og i barok stil udslået af en lokal mester. Dagens vandring slutter I stationsbyen Lundby, hvor jeg tager toget til Vordingborg for at overnatte i byen. Vejret var fra morgenstunden lidt overskyet, men hurtig op af formiddagen kom solen frem og det blev godt nok varmt op til omkring +28C. Selve vandringen er der ikke så meget at fortælle om Alle 25 km er på asfalt. Ud af Næstved på cykel og gangsti og resten var på de lokale veje med beskeden trafik.

Skriv et svar