TOLOSANA II – VANDREDAG 5

Start byMirande til Magiac
Dato10. juli 2020
Vejr+20C  – 22C overskyet
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned310 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt138 km
Nu bevæger jeg mig igen ind på Via Tolosana efter en lille afstikker. Efter morgenmad, der var typisk fransk - Vejret har ændret sig siden i går. Det er blevet overskyet og 10 grader lavere end de foregående dage. Mere behageligt at vandre i.
Inden jeg vandrede ud af byen, skulle jeg lige se om byens store kirke var åben. Den var en rigtig gotisk bygning - mørk og dunkel.
Ud af Mirande gik vandringen overvejende på lokale asfaltveje, nu igennem et mere bakket terræn end de øvrige dage og nu var der også mere skov og skovbeklædte arealer. Det gav en lidt større afveksling i vandingen. 
Midtvejs på vandringen kom jeg forbi en borg, hvor der udover borgbygningen var flere små huse og en kirke. Alt meget velholdt og så beboet ud. Den lå på en bakkeside med udsigt over landskabet.
På vej ind i Marciac vandres forbi en af byens kirker, der har et meget højt tårn.
Kirken er lidt af et paradoks. En utrolig flot nylig renoveret indgangsportal, men oven over det er der spændt et net ud for at nedfaldende bygningsdele ikke skal ramme, når besøgende går ind og ud af kirken. Jeg går ind ad sidedøren til kirken for at besøge den indvendig og det viser sig, at kirkens alter er et meget flot stykke kirkekunst.
Marciac er en såkaldt "bastide" byfæstningsby, hvor bygningerne alle er bygget med facade med kolonnader ud til det firkantede torv midt i byen.
Jeg har booket overnatning på et af byens 2 hoteller. Jeg fornemmer, at jeg vist er den eneste gæst for dagens overnatning.
Hotellet har ikke restaurant, så jeg begiver mig ud i byen - der har omkring 1.200 indbyggere - for at se den og for at finde et sted for at få noget aftensmad og vand og noget let mad til en frokost på vandringen i morgen.
Jeg bookede overnatning på - Hotel Les Comtes de Pardiac - der ligger ud til torvet. For overnatning og morgenmad betalte jeg €64.

Skriv et svar