VIA FRANCIGENA III – DAG 12

Start byGarlasco til Pavia
Dato16. september 2020
Vejr+25C overskyet
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned20 m
Sværdhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt279 km
Ikke langt uden for byen, vandres igen ud på et miks af små lokale veje, grusveje, markveje og stier. Stadig ikke spor af andre vandrende, derfor er det som et chok, at der på en græs sti pludselig bagfra kommer 2 andre vandren de og vil gerne uden om mig. Det er et ungt italiensk par og de vandre hurtig og er snart væk ude i de nu mange majs marker, nu hvor rismarkerne er blev i mindretal.
Efter morgenmaden som kunne indtages fra kl. 6.00 og i øvrigt var et godt morgenmåltid er jeg vandre ud i den morgentomme by.
Det bliver igen en varm dag, men lidt mere behageligt end dagene før.
I løbet af dagen møder jeg på ny det Hollandske ægtepar, der også er på vej til Pavia for at overnatte.
En del af vandringsdagen vandres der lang en biflod til Po - Ticino - der løber igennem Pavia lige før den løber ud i Po.
Det er en vandring gennem forskelligt land skab, fra vandring gennem en rismark og langs floden og gennem skov og kratbevoksning og frem til en sti ind til broen over Ticino og den kan man vandre over for at vandre ind i den gamle bydel.
Efter at have vandret over den berømte overdækkede bro - Ponte  Coperto - ind i den gamle bydel og op til Duomo di Pavia - vandre jeg videre ind til centrum af byen. 
Pavia er en af de gamle rænecensebyer med et af Europas ældste universiteter og det meget store kloster - Certosa di Pavia - der ligger lidt uden for Pavia.
Da jeg vandre op gennem den gamle bydel kommer jeg forbi en gade, hvor loftet er fyldt med paraplyer, som giver et flach-back til, at de har jeg set før i Portugal og Georgien på mine tidligere vandringer.
Jeg fortsætter op forbi katedralen, der endnu ikke er åben for besøg, så jeg vandre videre til det overnatningssted som jeg har booket værelse på.
Jeg tjekker ind på hotellet og efter at have været i bad og vasket tøj som sædvanligt, vandre jeg tilbage til katedralen, for at se den indvendig. Den er nu åben. Katedralen er opført i det 15. århundrede. Katedralens relikvie er en torn af Jesus' rigtige tornekrone.
Om aftenen finder jeg en restaurant, hvor jeg spiser aftensmad. På vejen hjem får jeg købt vand og noget at spise til frokost.
Jeg har nu under 100 km og 3 vandredage til jeg er i Pirasenza på sydsiden af Po floden.
Jeg har booket overnatning på et hotel i centrum - Hotel Aurora - der er et nyindrettet hotel tæt på Via Francigena. Jeg betaler € 79 inkl. morgenmad. Morgenmaden skal indtaget på cafeen ved siden af hotellet.

Skriv et svar