CAMINO FRANCÉS – 2012 – HJEMREJSEDAGE

Så lakker eventyret mod slutningen. I formiddags tog jeg taxa fra Muxia og var ved middagstid i Santiago. Fik købt busbillet til Bilbao. Jeg skal med bussen kl. 18.00. Jeg tog en sidste rundtur i SaNtiago og hvem møder jeg på vej ud af sit hotel - Manfred. Vi sætter os på en restaurant for at få et glas rødvin sammen og hvem kommer så forbi. Det gør det danske ægtepar fra Århus, som vi har truffet flere gange og gået sammen med. Utroligt ikke. Der er altså noget ved den Camino. Nu venter jeg på bussen. Jeg vil efter planen være i Bilbao kl. 6.00 i morgen tidlig. Jeg har fundet ud af, at der køre tog fra Bilbao kl. 20.00 som er i San Sanbastian kl. 21 dagen efter. Så det satser jeg på. Husk jeg næsten 1.000 km vest ude. Det tager sin tid at komme hjemefter. Mere om rejsen senere.
Fra i går kl. 18 til i morges kl. 5 har jeg kørt i luksusbus fra Santiago til Bilbao. Lidt af en både god og dårlig oplevelse. Landskabet langs Spaniens nordkyst - Costa Verde - Den grønne Kyst - er en oplevelse i skønhed og frodighed. Det er et rejsemål værd i sig selv. Det var det gode. Det dårlige er at sidde i en halvfyldt bus i 10 timer på veje der ikke kun går op og ned, ind og ud af byer, men også igennem et utal af sving til højre og venstre, gør at du ikke kan sove. Så da jeg i mørke kl. 5 ankom i Bilbao fil jeg en hotelseng og overnatter til i morgen. Her efter 5 timers søvn stod jeg op, fik noget mad og gik så en tur i byen. En storby på ca. 1 mio. indbyggere. Mit mål var at se Guggenheim Museet ude og inde. Fred Perrys bygning er speciel og imponerende, ligger ud til floden, der går gennem Bilbao, men ligger også halvvejs under en bro. Udstillingen synes jeg er lidt tam, imponerende men ikke min smag. David Hoggny har p.t. en særudstilling af landskabsmalerier, som er udmærket, men ,Oluf Høst er bedre. Så en ah ha oplevelse var det ikke. Derimod er det en flot arkitektur der er skabt. Det er forbudt at fotografere i bygningen. Men lidt blev det til. Se når billederne når de er lagt ind. Eftermiddagen er brugt på at få fundet vej hjem med offentlig trafik. Planen er nu den. I morgen kl.11. Bus til Irun(?) og måske Hendaye. Ellers bus fra Irun til Hendaye. Her tog til Bayonne. Her tog til Othres. Hvor jeg formoder jeg kan tage tog til Paris. 
Det tager sin tid at komme hjem. Husk jeg har været ca. 3.000 km fra København. At få transportmidler til at passe sammen er lidt af en kunst i 4 lande med hver deres måde at transprotere sig på. I går kom jeg fra Hendaye til Paris med bl. TGV tog der sine steder kører op til 320 km/t. Så jeg endte i Paris som planlagt. Her til middag er jeg så igen i TGV tog over Bruxelles til Køln. Her skal jeg skifte til tog til enten Hamburg eller København. Jeg skal vente 1 time på toget til Hamburg og kan være der kl. ca. 22 eller vente 7 timer i Køln på nat toget til København. Så det bliver Hamburg med en overnatning. Toget til København afgår lørdag ca. 9.30 og jeg er i København ca. kl. 14.30. Det er faktisk rart at rejse med tog. Nu er det jo så også på 1. klasse og dermed mere komfortabelt. Men busserne i Spanien er supermoderne luksusbusser og med som i går 42 grader udenfor så er aircondition et must. 
Så er jeg nået til Hamburg. I dag tog jeg tog fra Paris med Thalys, der er et særligt TGV tog selskab der har ruter i Frankrig, Beligien, Holland og Tyskland, og som har komplet nye hurtigtog. Så det tog kun 3 timer fra Paris til Köln og var en fornøjelse at køre med. I Köln fik jeg tog med DB til Hamborg. Selvom det var på første klasse, var det en rædselsfuld tur. Toget var for det første 40 min. forsinket. Dernæst sprang vi fra den ene perron til den anden på grund, at DB åbenbart ikke kunne få plads til toget til Hamborg på grund af forsinkelsen. Köln banegård er enorm mere end 15 perroner. Så ankom der noget, der lignede togvogne fra før Andens Verdenskrig. Da det endelig kom i gang tog det en krig at komme ud fra Köln banegård. Jeg tror toget standsede mere end 25 gange paa strækningen på grund af signaler der var røde. Vi ankom mere end 1 time forsinket. DB er åbenbart ikke et hagl bedre end DSB. Når, men jeg er i Hamborg og tager toget til København over Puttgarten i morgen tidlig. Det skal så lige tilføjes, at vejret har været fantastisk flot de sidste dage i denne del af Europa.

Skriv et svar