CAMINO NAVARRO – FRANCÉS DAG 2

Start byBurguete til Larrasoaña
Dato20. september 2018
Vejr+25C – + 30C sol
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned600 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt53 km
Da jeg stavrede ud efter et godt morgenbord kl. 8.00. Var lidt slap i koderne oven på sidste dags vandring over Pyrenæerne.
Jeg er nu i Navarra i Spanien og det er en helt anden verden i forhold til Frankrig.
På denne side af Pyrenæerne er det lige så varmt som på den anden side i Frankrig.
Selvom det er varmt, skal jeg heldigvis ikke slæbe på så meget vand som tidligere, hvor der var langt mellem tappestederne. Her er der mange cafeer på ruten. Det er hyggeligt.
Jeg vandre ud af byen og det varer ikke længe inden jeg møder de første pilgrimme. Der er en del højdemeter i dagens vandring og op igennem den første bakke ind i en skov kommer jeg til at vandre sammen med en irlænder, der lige som jeg tager på et par pilgrims vandringer om året. Han er lidt yngre end jeg og vi for en god snak om pilgrimslivet.
Det går noget op og ned af bakkerne og igennem nogle skove og til passet Alto de Erro
Udsynet ud over landskabet til bjergene i baggrund er et flot skue.
På en stejl sti ned til Zubiri skal der vandres over en middelalderbro for at komme over Rio Arga og her er det et godt sted at tage et for syningsstop.
Jeg har booket overnatning på et albergue, da det er den eneste overnatning jeg kan finde inden Pamplona. Og der er der forlangt i en dagsvand ring.
Det private albergue - Abergue San Nicolas - ligger i Larrasoaña. Det er en meget stor villa først i byen, der indeholder en række soverum med 2 dobbeltkøjer og baderum/toilet. Forholdene er rene og pæne og hospetaleroen er venlig men bestemt.
Efter at have fået tildelt en køje, gik jeg i bad og fik samtidig vaske mit tøj og hængt det til tørre på de opstillede tørrestativer i en solrige gård.
På den anden side af gaden er der en købmandsforretning/bar, hvor små indkøb er muligt.
Ellers er der ikke meget at se på i byen, der er en traditionel pilgrimsby, med en lang gade med bygninger på begge sider.
I køjerummet overnatter jeg sammen med to amerikanere og en franskmand.
Jeg har meldt til aftensmad, som er en traditionel 3 retters pilgrimsmenu, suppe, svinekød med kartofler og en dessert.
Som jeg tidligere har nævnt overnatter jeg ikke gerne på albergues og det bliver heller ikke nogen udpræget fornøjelse denne nat.

Skriv et svar