OLD WAY II – DAG 5

Start ByHestmonceaux til Battle
Dato15. september 2022
Vejr+16 C – +20 C overskyet
Højdemeter op258 m
Højdemeter ned205 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt67 km

Det blev en rigtig rodet dag, hvor jeg de sidste kilometer måtte tage transport for at få ordnet nogle ting med udstyret. Så jeg måtte til Hastings 10 km sydvest. Og retur til Battle, hvor jeg havde booket overnatning på en traditionel engelsk pub hvor der er 4 værelser. Da jeg startede ud lykkedes det mig at vandre i den forkerte retning Appen på Old Way kan bruges ned til 10 m, så du kan nemt miste overblikket med hvilken retning den viser. Da det samtidig var et vanskelig terræn at navigere i lykkedes det ikke blot 1 gang men 2, at vandre forkert, da nogle af de stier – Footpash – ofter er 1 m brede og indgangen var i et overvokset hegn. I forbindelse med området ved Hestmoncreux Castle, hvor jeg skulle uden om The Observstory Science Centre var det svært at finde den rigtige sti. I øvrigt udtales Herstmonceux – “hørstmonzuu” og er et dels engelsk og et fransk sammensat navn. Det siges, at en franske greve giftede jeg med en engelsk adelskvinde. Og derfor det sammensatte ord. Dagens første og eneste kirke blev Herstmonceux Kirke en 1100 tals ret stor kirke. Herstmonceux Castle er ligeledes et gammel og en voldsom stor borg. Observatoriet dækker et stort område. Videre herfra vandrede jeg til Wartling og Boreham Street, hvor der vandres ud over marker med vandløb og græssende får. Senere blev det Penhurst. Hvor jeg blev nødt til at stoppe og finde hjælp til at komme videre. Som det altid er på disse gamle pilgrimsveje er hjælpen tættere på end man forventer. Taxa var udelukket her ude i “no where” men en handicaphjælper – Barry- som kom forbi i sin bil stoppede og spurgte om jeg behøvede hjælp. Det er de her “Caminoengle”, som svæver over een og altid er på rette sted på rette tid. Han kørte mig til Hastings 10 km sydvest på. Her fik jeg klaret udfordringen og kunne så tage en taxa til Battle efter nogle timer. Så derfor er der ikke så mange billeder i dag. Da jeg har booket overnatning i morgen længere mod øst, kan jeg ikke tage retur og vandre mod Battle og videre, det bliver forlangt og anstrengende.

Skriv et svar