VIA DE LA PLATA II – DAG 3

Start byZamora til Reigo del Camino
Dato8. maj 2015
Vejr+25C overskyet / sol
Højdemeter op250 m
Højdemeter ned200 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag35 km
Afstand tilbagelagt i alt615 km
Det havde regnet om natten, og nu her til morgen var det hele frisk. Som dagen skred
frem, så om solen tilbage og dermed heden.
kl. 6.45 vandrede jeg ud af Zamora og ud af byen for igen at vandre på Mesetaen. Der er 2 mindre byer på dagens vandring, så lidt spænding bliver der da, nemlig om der er barer i byerne. I den første by var der en bar, så det blev til morgen mad. Ellers er det bare ret lige ud de næste 15 km.
Der er en del motorvejsbyggeri i området og derfor er caminoen omlagt midlertidigt. Da der også er byggeri af en ny højhastigheds jernbane, går det helt galt med omlægningen af caminoen og skiltningen er hen i vejret. Det betyder noget forvirring og længere vandring og at man skal over et relativ befærdet kryds.
I Montamarta kan jeg få frokost i designerbar. Den ligger for enden af byen næsten ud til Embalse de Ricobayo. Resten af dagens vandring går langs den kunstige sø med en fantastisk udsigt til søen. Senere på dagen vandres forbi en gammel borgruin, hvor kun ydermurerne står tilbage.
I dag er det samtidig sidste dag på Via De la Plata, da caminoen i morgen splittes i en fortsættelse via Astorga eller at vandre ind på Camino Sanabre/Mozarab.
Jeg overnatter på alberguet. Der er ikke andre muligheder i byen. Da jeg ankommer, er der en engelsk pilgrim og en spanioler. Og derudover ankommer en østriger på min alder.
Der er mulighed for i en bar på hovedvejen uden for byen at få aftensmåltid, så østrigeren og jeg slår følge og spiser en pilgrimsmenu af den mere sædvanlige karakter, men i øvrigt udmærket.
Østrigeren og jeg får en hyggelig aften sammen. Da vi kommer retur til alberguet, er vor 2 medpilgrimme allerede gået til køjs.

Regio del Camino
 
Regio del Camino har 130 indbyggere og er en typisk landsby på Mesetan, men gamle huse, en kirke og en bar. Baren ligger ud til hovedvejen, som snart bliver endnu mindre befærdet, når motorvejen blive åbnet i sin fulde længde.
Så hensyner byen endnu mere end den er i dag, men det er udviklingen i Vestspanien.

Fra i dag fortsætter jeg så vandringen ind på Camino Sanabrés - hvor du så kan følge resten af vandringen til Santiago de Compostela

Skriv et svar