CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 3

Start byMoissac til Bardigues
Dato8. september 2018
Vejr+30C overskyet / sol
Højdemeter op200 m
Højdemeter ned200 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag21 km
Afstand tilbagelagt i alt81 km
Vejret er her tidlig på morgenen er ganske lunt og det ser ud til at blive en varm dag. Så de korte bukser og kortærmet t-shirt er det perfekte vandretøj i dag. Vandringen starter med at der vandres på en asfalteret sti ca. 5 km på et dige anlagt mellem Garonne og den gamle kanal (Canal Midi fra 1800tallet). Dagens højeste punkt nås, da eg skal vandre på en stålbro over Garonne. Det er ikke nogen lang vandring i dag og det meste af den efterfølgende vandring er på asfaltvej. Jeg vandre igennem en enkelt handelsby, hvor der er mulighed for at få lidt at spise og drikke på den lokale cafe. Da der ikke derfra er langt til overnatningsstedet, gå jeg lidt på opdagelse i den byen, uden at der er andet en den lokale kirke at tage i øjesyn og besøge.
Vandringen er de første kilometer langs kanalen, hvor den flyder langsom i samme retning som jeg vandre. Der er et par sluser på vejen, men der er ingen både på kanalen i dag. Heller ikke på Garonne var der noget liv denne morgen. I løbet af dagen kom jeg igennem en handelsby, med en kirke med et særligt klokketårn, hvor der både var passage for kørsel og gang, men noget højere op var der et rundt hul (?).
Som så ofte før vandrede jeg ind i kirken, denne dag gennem en knirkende side dør og stod der i kirkerummet med rygsæk og vandrestav, til forsamlingens overraskelse - det tror pokker - det var midt i en begravelse. Så jeg satte mig ned og deltog i resten af forrettelsen. Derefter gik jeg ud i byen og fik lidt at spise og drikke.
Dagens overnatningssted lå lidt uden for pilgrimsruten og er et B&B med et engelsk ægtepar som været. Stedet er en gammel gård, der er sat fuldstændig i stand. Den ligger med udsigt over et grønt areal til en skov lidt op ad en bakken. Det er dejlige omgivelser og jeg har en hel lejlighed på vel 100 m2, men en kombineret spise og opholdsstue, soveværelse og stor badværelser/toilet med både bruseniche og badekar. Et lækkert sted. Aftensmad får jeg i den nærmeste by - Auvillar - hvor min vært har kørt mig op til og henter mig senere når jeg har spist. Jeg får lige lejlighed til at vandre en tur i bymidten. Jeg vil få morgenmad inden jeg starter ud i morgen. Pris for overnatning og morgenamd: 150€ - Le Farat Bed & Breakfast

Skriv et svar