VIA DI FRANCESCO – DAG 8

Start bySansepolcro til Citta di Castello
Dato1. juni 2017
Vejr+35C sol
Højdemeter op1.096 m
Højdemeter ned1.052 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt158 km
CITTA DI CASTELLO

Byen er anlagt før romertiden, men er flere gange blevet ødelagt. Citta di Castello blev i 1200 tallet indlemmet i Vatikanstaten. I dag er det en provinsby på ca. 40.000 indbyggere, med alle faciliteter og er en administrationsby som ligger i den nordlige del af Umbrien på grænsen til Toscana og byen ligger ud til Tiber floden. I renæssance delen af byen, er et smukt torv, hvor katedralen ligger ud til. Katedralen har nogle umådelige overdådige udsmykninger og religiøse skulpturer. Den nye bydel er kendetegnet ved at være en industri-og handelsby.

DAGENS VANDRING

Igen en dag der er umanerlig varm. En vandring igen med en del højdemeter. Vandringen er dog kort og den forløber gennem dalen overvejende på mindre asfaltveje igennem landbrugsarealer med udsigt til motorvejen til Rom.
Der er ikke meget at omtale, bortset fra at der nu er opsat vandkanoner, som man nogen gange skal forsøge at vandre igennem, når de vander ud over vejen.
Frokosten indtog jeg på et stengærde til et at de mange landbrug, der dyrker majs og grøntsager.

DAGENS OPLEVELSER

Morgenmaden var ikke noget særligt, må jeg indrømme. Indpakket toasted brød som går i 10 stykker når koldt smør og marmelade skal smøres på. Juice fra automat og vand til the, som giver et hvidt skum. Lidt ærgerligt med den start.
Der er kun et par småbyer, der vandres igennem uden at der er noget at berette fra dem.
Imidlertid er den gamle renæssance del af Citta di Castello meget imponerende med et smukt torv, hvor ud til Cattedrale dei Santi Florido de Amanzio, er beliggende. En vandretur i byen afslører nogle flotte renæssance paladser, der i dag anvendes dels til administration og dels til supermarked.
Byens brede gågade har alle faciliteter, så der er mulighed for at få købt ind.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL GARDEN ****

Hotellet er kun et par år gammel og er et designer hotel, som ligger 2 km fra den gamle bydel.
Værelset er beliggende på 3. sal med udsigt væk fra byen ud mod de grønne bakker og et større sportsanlæg.
Stort dobbeltværelse med moderne bad og toilet - lækkert udstyret.
Dejlig restaurant og spafaciliteter.
Virkelig god kvalitet for pengene.
Pris for overnatning og morgenmadsbuffet € 54.

Skriv et svar