CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 5

Start byLectoure til Condom
Dato9. september 2018
Vejr+30C overskyet / sol
Højdemeter op280 m
Højdemeter ned320 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt134 km
Efter et godt morgenmåltid var tid til at vandre ud omkring kl. 8.00. Vandringen ud af byen sker ned af en ret stejl bakke ned til den lokale vej ud af byen. Vandringen er gennem igen et onduleret landskab, med bakke op og bakke ned, igennem markområder med solsikker (solsikker med sorte overmodne hoveder) der snar må være klar til høst. Vandringen var faktisk ret kedelig, da der ikke var noget særlig at se på, så godt det kun var en kort vandringsdag. Jeg er træt af at se på solsikker. Det meste af vandringen var på asfaltvej. Ved morgenmaden var 2 andre pilgrimme - franske kvinder - der ikke kunne engelsk. Naturligvis. Og på dagen mødet jeg 4-6 andre franske pilgrimme. Men som sædvanlig ikke nogen kommunikation med dem .På selve vandringen var der ikke meget hverken at se på eller besøge. Så det måtte vente til jeg nåede Condom. Det siges at vejskiltet bliver jævnligt stjålet - af englændere.
Udover navnet er byen kendt for dens katedral. Katedralen har et stort skib med flotte gasmosaikruder, der giver et flot lys i kirken. Uden for på katedralpladsen er en stor statue af De 3 Musketerer, de kommer jo fra området Cascogne. 
Condom har 7.000 indbyggere og en interessant katedral. Byen ligger i departementet Gers og i Gascogne, som er hvorfra De 3 Musketerer kommer. Og det ser man straks ved katedralen. Der er en skulptur af musketererne. Byen har en stor bred gågade og katedraltorvet er omkranset af butikker og restauranter. Jeg har booket overnatningen et et privat albergue, hvor der er enkeltrum med selvstændigt bad og toilet. Overnatningsstedet er faktisk rigtig rart og man bliver mødt at et venligt personale. Aftensmaden bliver indtaget på en burgerbar på katedralpladsen. Udover katedralen er der ikke meget andet at besøge i byen. Overnatningen inkl. selvbetjening morgenmad beløb sig til: 60€

Skriv et svar