VIA DE LA PLATA I- DAG 3

Start byCastilblanco til Almadén de la Plata
Dato4. oktober 2014
Vejr+30C – sol
Højdemeter op540 m
Højdemeter ned400 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag31 km
Afstand tilbagelagt i alt77 km
I morges da jeg vågnede havde jeg ondt alle steder. Jeg var faktisk i tvivl om jeg kunne klare dagens vandring på godt 30 km.
Når, men afsted skulle jeg og jeg vidste at dagens vandring ville for halvdelen være på landevej og den resterende ud gennem Naturreservatet - Sierra Norte - på grusstier.
Så der var jo ikke så meget andet end at få tøjet på, rygsækken på ryggen og staven i hånden og så af sted.
 Det var mørkt da jeg lagde ud, men jeg skulle ned gennem byen og også have noget morgenmad.
Der var godt nok ikke mange biler på vejen den morgen og gennem naturparken så jeg ikke et øje.
Men der var jo god tid til at se på landskabet og den flotte natur og så var der lige de 50 tyrer som gik bag et hegn og hyggede sig. De var for øvrigt ganske sky, selvom de nok vejede 500 kg stk. og havde nogle lange horn. Helt sikkert tyrer der skal buges til tyrefægtning.
Det sidste stykke til dagens overnatningsby Almadén la Plata var ikke for tøsedrenge/piger.
Det var nærmest en bjergklatring de sidste 250 m op, hvor hældningsgraden tangerede de 25 % og heller ikke nedstigningen var at kimse af også vel over 25 %, så det var lige før man var nødt til at kravle ned.
Fandt et godt overnatningssted i en hyggelig bar.

Almadén de la Plata
 
Almadén de la Plata er en lille hyggelig by på 1.600 indbyggere. Byen er stolt over sine 3 seværdigheder. Byens enorme og højde palme - der har sit eget torv - et klokketårn, der er rødt og en del af det lokale kommunehus og har eget torv og endelig kirken og kirketorvet. Byen har også en tyrefægterarena.

Skriv et svar