CAMINO DEL NORTE – DAG 18

Start ByGijon til Avilés
Dato4. september 2013
Vejr+26C sol
Højdemeter op220 m
Højdemeter ned210 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt512 km
Problemet med at opdatere efter så mange dage er, at det efterhånden er svært at huske, hvordan vandringen egentlig var fordi der har været så mange indtryk siden.
Men ifølge mine notater så var der egentlig ikke de store oplevelser på dagens vandring, da Gijon og Aviles stort set hænger sammen som en stor enhed, det er nærmest som København hænger sammen med Glostrup.
Du går gennem industrikvarterer af blandet ind hold og når du er lidt uden for byen møder du et stort kraftværk, der forsyner området med elektricitet.
Jeg er lige ved at sige, som sædvanligt skal du ud på nogle småveje som igen bliver til markveje og stier i takt med at du skal kravle over en bakke og ud i et åbent område for så sene at møde bebyggelse igen på vej ned.
Derimod er Aviles gamle bykerne en historisk oplevelse.
Dagens udfordring var at komme i gang igen efter en liggedag,
Det er lidt svært at få motiveret sig til igen at skulle vandre op og ned ad bakke, men det kan jo ikke nytte at lægge sig ned og græde, for det kommer du ikke længere af. Så det er bare på med vanten.
Oplevelsen er selve den gamle bydel af Aviles, en by med 15. og 16. tals huse/paladser/kirker m.v. Aviles er vel på størrelse med Køge. Og den gamle bydel er centreret omkring et stort torv med de gamle imposante huse og bygninger
Der er et gammelt kloster i byen, der fortsat er i funktion. Byen er også i sig selv et kunstværk, med mange både gamle og moderne skulpturer. Husrækkerne er også en oplevelse, hvor den ene smukke farve afløser den anden på husene.
Man kan se at det er by der både nu og tidligere er velstillet og velordnet.
Nu har jeg nået 500 km, det kan godt begynde at mærkes i kroppen.
Uden at regne liggedagene med så har gennemsnittet ligget lidt over 27 km pr. dag, hvilket er O.K.

Skriv et svar