CAMINO PORTUGUÉS – DAG 14

Start byPorto til Vila do Conde
Dato27. september 2016
Vejr+20C – +28C sol / blæst
Højdemeter op125 m
Højdemeter ned150 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt428 km
I dag skal jeg ud til Atlanterhavet. Så efter en god morgenbuffet tager jeg mit vandreudstyr på og vandre op til hovedbanegården, hvor der er en Metrostation, hvor jeg kan tage letbanen ud til Motosinhos, hvor jeg skal vandre igennem byen og ud til vandet.
På vej igennem byen kommer jeg igennem et grøntsags- og fiskemarked. Videre vandre ned mod vandet - Atlanterhavet.
Det første lange stykke er på en meget bred promenade, der løber parallelt med stranden og efter Motosinhos går promenaden over til at være på trægangbroer, som er placeret ude i klitterne og ned omkring strandområder og over små vandløb som går på tværs.
Der vandres i øvrigt også igennem en række feriebyer af vekslende størrelse ud til vandet. Nok er der gode sandstrande, men det er jo Atlanterhavet, så der er advarsler om fare ved at bade fra stranden.
Om morgenen er det dejligt vejr, sol, men det blæser lidt.
Gennem en morgenfrisk by, hvor jeg med letbanen kører ud af Portos centrum sammen med en del passagerer, som sikkert skal på arbejde.
Da jeg kommer ned til promenaden ved Atlanterhavet, kan man høre bølgerne hamre mod strandkanten og mærke blæsten.
Inden jeg vandre op ad promenaden, besøger jeg det lokale turistkontor, der ligger ud til promenaden og her er de meget behjælpelig med materiale om Camino da Costa, herunder overnatningsmuligheder.
Jeg vandre ud på den meget promenade, hvor der faktisk er ret livlig, idet mange lokale benytter promenaden til bl. a. løbe på.
Under vandringen langs vandet kan man mærke havgusen i ansigtet og man kan også mærke sandflugten.
Efterhånden som jeg vandre længere nordpå går promenaden over i promenade bygget op på stolper og træunderlag og "slangen" går længere bort fra stranden, men stadig i sandflugtsområdet.
Jo længere jeg kommer ud på dagen jo mere irriteret bliver jeg af støjen fra bølgerne, havgusen og sandflugten. Og jeg synes faktisk at det er ubehageligt at vandre langs stranden.
Heldigvis er der småbyer langs promenaden, så med passende mellemrum kan man gå ind og få enten lidt at drikke eller spise.
Da jeg vandre ind mod Vila do Conde, så benytter jeg mig af, at jeg kan vandre væk fra vandet og ind i byen.
Efter jeg er kommet til mit overnatningssted og har været i bad, tager jeg en tur rundt i byen for at opleve, hvad der er af kulturminder.

Vila do Conde
 
Er et af de tidligst befolkede områder i den nordlige del af Portugal.
Byen er har over 80.000 indbyggere og er en skibs- og handelsby.
Byen er kendt for en 4 km lang aqueduct fra 1700 tallet med 999 buer, der forsynede det imponerende kloster Santa Clara med frisk vand.

Hotel Brazao
 
Hotellet ligger centralt midt i byen ud til hovedgaden.
Hotellet er et pænt og nydeligt drevet provinshotel med pæne værelser og badeværelse.

40 € for opholdet inkl. morgenmad

Skriv et svar