GEORGIEN – PILGRIMSFÆRD HENREJSEDAG

Start byKøbenhavn til Tbilisi til Batumi
Dato1. juni 2019
Vejr+21C  sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Rejsen til Georgien starter i Københavns Lufthavn, hvor jeg har booket fly med Türkish Airlines via Istanbul til Tbilisi International Airport uden for Georgiens hovedstad.
Min rejsekammerat Stefan fra Höllviken i Sydsverige har lejet en 4 hjultrækker en Nissan til at transport os på pilgrimsfærden.
Rejsen via Istanbul er med en transfer på knap 3 timer i den nye imponerende store Istanbul lufthavn.
I Tbilisi Airport ankommer vi omkring kl. 16. Vi skal Batumi en køretur på ca. 3½ time i bedste fald, men vi har besluttet at dele rejsen op så vi kan have 3 dage i Batumi, der er havne og badeby ud til Sortehavet. Men for en sikkerheds skyld har vi booket en overnatning i Kutaisi, der ligger ca. midtvejs, for ikke at køre når det er mørkt. Vejen til Batumi er ikke den nemmeste, da det er en smal hovedvej med meget lastvognstrafik og med en del højdemeter over 2 pas.
Det viser sig at være en udmærket disposition at overnatte, da det tager meget længere tid end vi havde forudset at køre de ca 170 km til Kutausi.
Vi overnatter på Hotel Harmony i udkanten af byen, så vi ikke skal køre gennem byen.
Tidlig næste morgen kører vi mod Batumi. Den sidste halvdel af vejen er knap så kuperet som den første del. Til gengæld er vejen ikke særlig god af en befærdet landevej at være. Det er mere eller mindre umulig at køre uden om lastbiler og der er den ene hastighedsbegrænsning efter den anden og der er fartkamera overalt og der er mange politibiler på vejen.
Vi når frem til Batumi i løbet af den tidlige formiddag og får os tjekket ind på hotellet. 
Vi har hele dagen for os til at være turister i Batumi.
Det er en ret interessant by med en gammel velbevaret bydel og en utramoderne ned mod Sortehavet

Skriv et svar