TOLOSANA I – SAMMENFATNING

Jeg må konkludere, at vandringen ikke rigtig har levet op til min forventning. Og hvorfor så det? Selve pilgrimsvejen, som sådan er der ikke noget at klage på, den har været afvekslende mellem asfaltveje, markveje og stier og i et afvekslende terræn og med en afvekslende natur. Overnatningsstederne havde jeg selv indflydelse på og kvaliteten har været ganske udmærket, selv i de mindre byer. Det er nok mere, at vandringen forløber i en udkants del af Frankrig. De byer, som jeg har vandret igennem, overstråler selvfølgelig de større byer, de mindre.
De større byer er Arles, Montperielle, Castres og Toulouse De er alle byer med charme og interessante gamle bydele og med både kulturelle og religiøse monumenter samt gamle flotte bygninger, katedraler, klostre, kirker m.v. Derimod er de mindre byer trøstesløse, affolkede, dårlig vedligeholdte og som om at tiden er stået stille eller endog løbet fra dem.  Der er ikke mange medpilgrimme på Via Tolosana, jeg mødte vel under 10 på pilgrimsvandringen. Vejret var noget blandet. De første 2 dage var det heldagsregn. Ellers var der meget blæst, en af de sidste dage var det endog storm. Sol iblandet skyer og en temperatur det svinge mellem +5C til +25C Jeg taler desværre ikke fransk, hvilket vil være en stor fordel, idet mange ikke kan eller ikke har det store ordforråd i engelsk. Prisniveauet er på niveau med det danske for overnatninger og lidt mindre, når der er tale om måltider og småfornødenheder.

Skriv et svar