LONDON TO WALSINGHAM – DAG 14

Start ByFakenham – Walsingham
Dato20. september 2023
Vejr+13 C – +20 C overskyet / småregn
Højdemeter op115 m
Højdemeter ned92 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag14 km
Afstand tilbagelagt i alt324 km

Ifølge vejrudsigten ville det regne lige over middag, hvorfor jeg vandrede ud kl. 7.30 for at sikre mig en vandring i tørvejr. Vejret var som i går ret blæsende, men i øvrigt godt vandre vejr. Vandringen var overvejende på lokale veje. Efter nogle kilometer vandrede jeg op til en lille og meget gammel kirke uden tårn. Ved indgangen til kirkegården blev der bedt om at man lukkede lågen, da der gik får på kirkegården(?) Der gik 2 gamle og meget venlige væddere. Og ind til indgangen til kirken var også sat et hegn op, så vædderne ikke gik med ind i kirkerummet. Godt 1 mile før Walsingham ligger The Slipper Chapel, National Catholic Shine to Our Lady of Walsingham. Da jeg gik ind i kapellet var præsten og jeg de eneste der deltog i formiddagsmessen og jeg modtog som den eneste nadver bortset fra præsten. Det var lige som om pilgrimsvandringen så sluttede her, men som nævnt skal jeg vandre videre ind i Walsingham by – på den Hellige mile. Her møder man først ruinerne af Walsingham Abbey hvor i House of Nazareth lå, som også blev nedrevet og ødelagt i forbindelse klosternedrivningerne i 1538-1541. Så nu er der kun potalbuen tilbage af klosterkirken.

Og her slutter så min pilgrimsvandring fra London til Walsingham.

Inde midt i midelalderbyen er opført Anglican Shrine to Our Lady of Walsingham i 1938 og løbende udvidet frem til 1960’erne på grund af den stadig stigende strøm af pilgrimme. Kirken er meget utraditionel og i kirken er indbygget en kopi af det oprindelige Nazareth House indviet til Our Lady of Walsingham. Kirken ligger i en meget smuk park og i rolige og stille omgivelser, der tiltrækker mange troende.

Mere om The Anglican Shrine to Our Lady af Walsinham i et særligt indlæg.

Det har været for mig en stor og dejlig pilgrimsvandring. En pilgrimsvandring, der ikke har budt på de store vandreudfordringer med at jeg skulle vandre over bjerge og bjergkæder, men alligevel har budt på udfordringer med ikke altid lige gode vandreveje. Men det høre jo med.

Jeg har ikke tal på de kirker jeg har besøgt der både var åbne og andre aflåste og ej heller det antal søde interesserede mennesker, som har spurgt til min mission og haft dejlige samtaler med.

I Walsingham overnatter jeg på Elham House, der er et pilgrimshotel. Det er drevet af katolikker og udover hotellet er tilknyttet en nye katolsk kirke. Elham House har været overnatningssted

For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg 87 £ for eneværelse med bad/toilet.

Skriv et svar