CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 6

Start byNasbinals til Saint Come d’Olt
Dato17. april 2018
Vejr+7C – +30C tåge / sol
Højdemeter op127 m
Højdemeter ned904 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt163 km
Jeg er nu kommet til det højeste punkt på pilgrimsvandringen for denne gang - Col de Aubrac - i kote 1.340 m - som ligger på et vindomsust lidt nøgent område med udsigt til de høje bjerge i baggrunden, hvor der her i foråret stadig er sne på toppen. Et flot syn. Inden jeg vandre ud af Nasbinals, skulle jeg i byen på et hotel for at betale for overnatning en og det gav så mulighed for at få et ordentlig morgenmåltid. Efter det starter jeg ud på dagens vandring, som efter Col de Aubrac, går næsten 1.000 højdemeter ned til Lot dalen mod dagens mål Saint Come d'Olt. På vejen møder jeg en gammel gotisk kirke ved Aubrac, som har et utrolig højt kirkerum. Vandringen ned i Lot dalen er lidt udfordrende, da det er over en kort afstand. Derfor valg te jeg at vandre på den lokale snoede vej ned i dal en for at skåne mit højre knæ.
Nede i dalen mødes jeg at et fantastisk vejr - sol og op til 30C. Det er noget af en omvæltning i forhold til de tidligere dagens vejr.
Jeg ved ikke hvor alle de pilgrimme jeg mødte i går er blevet af. Værk er de. Dog møder jeg en fransk ægtepar, der er ude at vandre med deres voksne syn. Han kan engelsk. De vælger at vandre op til Col d Aubrack langs landevejen, hvor der er anlagt en grussti.
Som nævnt er det en let vandring op til pashøjden, hvor der ligger en lille by omkring en gammel borg og lige uden for et moderne hotel. Ved den gamle borg er en gotisk kirke med et højt tårn, som oprindelig er brugt som vagttårn for borgen. Herfra går det ned til Saint Come d'Olt i et meget bakket terræn, der nu begynder at blive helt anderledes en slettelandskabet de sidste dage, Det er meget bakket og utrolig grønt og oversået med beplantning og skov på de stejle bakker, som du falder ned til floden Lot i dalbunden. Her flyder Lot dovent i dalen med grønne marker på begge sider af flodbredderne. Jeg skal ned til et spændende overnatningssted i udkanten af byen.
Dagens mål er Saint Come d'Olt, der er en by på ca. 1.500 indbyggere. Lige før byen har jeg booket mig ind på et spændende overnatningssted - nemlig et renoveret kloster, der er ombygget til hotel og kursussted. Det er en meget stor smuk bygning og tjek ind foregår som på herberger, men der anvises et dejligt stort værelse med 3 senge og stort badeværelse. I prisen er indeholdt fælles aftensmad og fælles morgenmad i et stort spiserum og efter kantineprincippet. Efter et dejligt bad blev det tid til at vandre rundt i klosteret, hvor der i klostergården er adgang til en kirke, der er hvidmalet indvendig og som er meget spartansk udsmykket. Til klosteret er ligeledes knyttet en stor have med frugttræer og naturligvis en masse urter.
Aftensmaden er de sædvanlige tre retters pilgrimsmenu med vin/vand. 
Jeg sad sammen med 3 andre overnattende, men som sædvanlig talte de kun fransk. Overnatningen på Hotellerie 2** du Couvent de Malet kostede € 56 inkl. aftensmad og morgenmad.

Skriv et svar