PILGRIMS WAY – DAG 4

Start ByWrotham – Westerham
Dato13. april 2023
Vejr+5C – +12C sol – sol/overskyet/regn
Højdemeter op105 m
Højdemeter ned110 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt102 km

Personalet fortalte mig ved morgenmaden, at overnatningsstedet er en af Englands ældste Inns – med bevilling fra og med samme beliggende siden begyndelsen af 1200 tallet.

En af morgenmadsgæsterne spurgte til om jeg var på pilgrimsvandring. Det viste sig at han havde vandret adskillige af de engelske pilgrimsruter og anbefalede at jeg vandrede til et 3. største pilgrimsmål i England efter Canterbury og Winchester – Walsingham Abbey i Norfolk

Det var skyfrit til morgen med sol, men bidende koldt og det blev ikke meget bedre op ad dagen. Dog nøjedes jeg med at have den røde regnfrakke på 2 gange, hvor der kom en kort byge.

Den lokale kirke var desværre låst af, da der havde været indbrud og vandalisme i kirken. Hvor uhyrligt.

Jeg vandrede gennem byen og ud af den for at fortsætte på den åbenbart uendelige Pilgrims Way, der den første kilometer er en populær hundelufter rute. Der var godt nok mange hunde og deres ejere.

Efter jeg havde lagt hundelufterne bag mig begyndte dagens første fortrædelighedder med at skulle forcere “pots” som de lokale kalder vandhullerne på stierne – også dem på enorme størrelser. Ved den første måtte jeg finde et hul i hegnet og vandre ud på marken bag hegnet og frem til jeg længe efter på den anden side af søen, igen kunne finde et nyt hul og komme ind på stien. Andre kunne forceres med adrette spring og ved at gå på blanketten enten til højre eller venstre.

Efter omkring 10 km når jeg Otford – en lang by med et gadekær. Ved gadekæret er et lille og populær the cafe, hvor der i over 80 år er blevet serveret Tea and cornes with clottet cream and jam. Så her blev det dagens pause lagt passende ind omkring middag og omtrent halvvejs. Det var en hyggelig pause.

Det begyndte en times tid senere at regne og jeg besluttede at vandre de sidste 4 km på fortovet langs landevejen. Ikke nogen udpræget fornøjelse. Inden da var mine vandresko fulde af mudder og bukserne møg beskidte. Og nu gad jeg ikke mere våd, glat og mudret sti.

Inden jeg nåede ind på hovedgaden i Westerham gik jeg på besøg til byens kirke – den var åben. Westerham er kendt for at Churchill havde sin privat bolig Chartwell Manor lige uden for byen. I byen er det en statue af Churchill.

Midt på hovedgaden ligger Kings Arms Hotel – et lidt bedaget hotel – hvor jeg har booket værelse. Rigtig pænt værelse med nyt badeværelse. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg £ 95.

Skriv et svar