SAINT JAMES WAY – SAMMENFATNING

Saint James Way er den pilgrimsrute som middelalderens pilgrimme fra Wales og Vest England benyttede for at tage på pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, hvor pilgrimmen sejlede fra Southampton til Ferrol i Galicien, hvor der vandres på Camino Inglés til Santiago.

Min pilgrimsvandring er fra Southampton til Reading Abbey, så det er faktisk i modsat retning af den sædvanlige vandring.

Pilgrimsruten er en behagelig vandring gennem et smukt engelsk landskab for næsten 3 dages vedkommende langs med River Itchen, hvor der næsten ingen højdemeter er. Derefter vandres langs kridt forkastningen på Northwest Downs.

Vandringen er meget afvekslende på gode små lokale veje, markveje, skovveje, stier overvejende i god kvalitet. Imidlertid var jeg udfordret af et par stykker af stien var overgroet og svært fremkommelig, men der er alternativer til strækningerne.

Der vandres igennem mange små bebyggelser, der som sædvanligt er velholdte og med dejlige grønne områder og velholdte huse og have. Ellers er det ofte langs vandløb, gennem marker og mindre skove.

Overnatningerne har dels været hoteller og B&B jeg har overnattet på og det har været lidt af en planlægning at få overnatningerne til at passe med pilgrimsvejen, når jeg foretrækker at overnatte som jeg gør.

Vejret var noget blandet dage med sol fra en næsten skyfri himmel til regn, hvor den røde regnfrakke var nødvendig. Fra ca. + 15C til ca. +30C.

Transport til Southampton er nemmeste med tog og fra Reading ligeledes med tog, da begge byer er byer med stationer. Hvis starten er i Southampton er Gatwick Airport eller Bristol Airport muligheder og fra Reading er det de samme muligheder. Det er faktisk lige nemt fra dem begge.

Saint James Way er anbefalingsværdige til en lille uges pilgrimsvandring.

Skriv et svar