OLD WAY I – DAG 7

Start ByBramber til Brigthon
Dato25. oktober 2021
Vejr+ 9 C – +15 C sol /regn / sol
Højdemeter op18 m
Højdemeter ned11 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt160 km
Halvdelen af dagens vandring er på Old Way og den sidste del på North Link, der som udgangspunkt er en cykelsti, men bruges også som gangsti og følger fra Bramber - River Adur - til Shoreham on Sea, der ligger i perlerækken af byer på sydkysten sammen med Hove og Brighton.
Da jeg vandre ud af byen og kommer til Skt. Mary´s hus og ser tilbage, får jeg øje på ruinerne af Bramber Castle. Inden jeg vandre ud af byen, drejer til højre lige før broen over River Adur og vandre ind på grustien, der er langs venstre bred af floden. der er faktisk sti på begge sider. Stien følger flodens forløb slavisk frem til Shoreham on Sea godt 7 km. Halvvejs på vandringen tager Old Way et sving til venstre mod øst - men jeg vandre lige ud. Jeg slutter for denne gang her med at vandre på Old Way.
Jeg slutter nemlig pilgrimsvandringen i dag med at vandre til Brigthon og derfor syd ned mod kysten.
På veje langs River Adur, lægger jeg på lang afstand mærke til en meget markant og stor bygning, som på nærmere hold ligner en katedral uden tårn.
Det er faktisk kapellet (kirken) til Lancing College. Et af de betydende engekske colleges.
Bygningen er så markant, at den kaldte på et besøg. En lille ekstra vandring på godt 3 km frem og tilbage over River Adur på Shoreham Toll Bridge. Desværre var kapellet ikke tilgængeligt i dag. Det var lidt af en nedtur. Det nævnes, at kapellet har været inspiration for filmholdet til Harry Potter universet. 
Herefter vandrede jeg ind i Shorham hvor jeg på en lille café fik en kop the og kage. Herfra vandrede jeg de godt 10 km mod øst gennem Shoreham erhvervsområde og havn på fortovet langs A259 mod og igennem Hove og derefter ind på promenaden frem til Brighton og Brighton Pier. 
Vandringen er langs stranden og på landsiden tårne den en store herskabelig bygning op efter den anden med store lejligheder med udsigt over vandet. Langsom overtager hotellerne husrækken og minder een om hvilken turistby Brigthon med sine ca. 300.000 indbyggere er.
Jeg overnatter nu to nætter på hotel - Amsterdam Hotel Brigthon - der ligger ud til kysten og tæt på Brigthon Pier. For overnatning betaler jeg for de to nætter £ 214.

Skriv et svar