KLOSTERLEDEN – dag 4

Start byÖrberga Kyrka retur Örberga Kyrka
Dato13. oktober 2020
Vejr+6C – +12C    sol / overskyet
Højdemeter op50 m
Højdemeter ned50 m
SværhedsgradModerat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt86 km
Efter morgenmad i cafeen, der hører til Slottsgården kørte jeg de få kilometer til Örberga for at vandre ud derfra. Det var igen idag et godt vandrevejr og ikke så koldt. Vandringen er i dag fra Örberga Kyrka til Borghamn og derfra til Rogslösa Kyrka og retur til Örberga Kyrka. Det er den længste etape og det er også den mest afvekslende og med et flot terræn og skøn natur. Örberga er en lille samling huse omkring kirken, som ligger på en lille ås på den flade slette. Der vandres mod vest ned mod Vättern på nogle af de fantastiske røde svenske grusveje. Det bliver også den længste vandring langs søen på vandredagene. Når man vandre ind i Borghamn kommer man igennem et typisk svensk boligområde med de typiske svenske træhuse i røde, gule og grå farver, hvor der ikke er hække eller hegn mellem de enkelte huses grunde. Og så er de samtidig vedligeholdte både huse og grunde. Fra Borghamn vandre jeg mod øst op til Rogsløsa Kyrka.  Det er ligesom denne kirke er blevet et knudepunkt på vandringerne. Fra Roglösa Kyrka, som jeg i dag bruger som pause for at spise frokost. Jeg købte på vej til vandring i et stort moderne supermarked 2 gode baguetter og sodavand. Herefter vandre jeg igen på en god grusvej over Säby mod nordvest retur til Örberga. Der er på dagens vandring en lille beskeden bakke og det er alt hvad der er af højdemeter. I dag vandres der igennem og uden om mange ret store landbrugsejendomme. Det er tid til vinterlægning og vintersåning af markerne og det er nogle store landsbrugsmaskiner der bruges. Gårdene er ligesom de øvrige ejendomme også velholdte og meget ryddelig omkring dem. Jeg skulle være tilbage i Vadstena inden kl. 16.00 hvor Pilgrimscentrum lukker. Jeg når det kl. 15.30. I morgen skal jeg på Pilgrimsvila og er derfor blevet booket en overnatning i Vadstena Kloster i Mariagården. Så jeg skal tjekke ind for at hente sengetøj og håndklæder og betale for deltagelsen. På hovedgaden i Vadstena er en stor Coop og her køber jeg ind til aftensmad, da der er ret mange gæster i de restauranter der er åbne. Det bliver også til endnu en gåtur rundt i Vadstenas klosterområde inden jeg gå tilbage til Mariagården for at overnatte. 
Da jeg skal på Pilhgrimsvila i morgen er jeg indlogeret i Mariagården, der er en del af Vadstena Kloster.  Mariagården er en gammel meget velholdt hvidkalket bygning indrettet med værelser til pilgrimme og gæster. Bygningerne er i 2 etager og har hyggelige værelser af vekslende størrelse - flere med eget køkken. Der er i det dobbeltværelse jeg har booket toilet og derfra op til første salg fælles badeværelse. Alt er meget velholdt og nydeligt udstyret. For et dobbeltværelse med køkken, toilet og adgang til bad betaler jeg SEK 500 inkl. morgenmad og sengelinned og håndklæder samt rengøring.

Skriv et svar