VIA DE LA PLATA I – DAG 19

Start bySan Pedro de Rozados til Salamanca
Dato21. oktober 2014
Vejr+30C sol
Højdemeter op150 m
Højdemeter ned290 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt536 km
Idag vandre vi så ind til Salamanca. Alle vandre ud stort samtidig og humøret er højt alle har en glad forventning om mødet med Salamanca.
Jeg slår følge med Stefan fra Tyskland og vi vandre stort set sammen hele vejen til Salamanca og taler sammen i næsten 5 timer. Vores liv bliver der talt om, vores familieforhold, vores livssituation, vores syn på verden, religion og meget andet. Stefan er socialarbejder i Münster og omkring de 50 år og arbejder for den katolske kirke i byen. Så tiden går hurtigt og det gør kilometrene også og snart er vi så tæt på, at i kan se katedralen i Salamanca. Utrolig som tiden kan gå i godt selskab. Og hvor ubesværet vandringen kan være når man har en god vandring og et dejligt samvær.

Caminoen tager og Caminoen giver. I dag gav den til overflod.
Omkring kl. 14.00 går vi ind af "bagdøren" til Salamanca. Vi gik ind gennem en lille forstad og derefter over en fantastik flotte romerske bro med udsigt til katedralen i Salamanca lige i front. Et betagende syn. Stefan gik mod alberguet og jeg gik op forbi katedralen får at få et stempel i mit pilgrimspas i katedralen, som afslutning på første del af den samlede Camino til Santiago.
Og hvem møder jeg så siddende og får en forfriskning på en gaderestauration - alle de pilgrimme vi startede med fra morgenstunden og har vandret med de sidste snart 14 dage. Hvor dejligt og egentlig rørende at være sammen igen.
Vi blev enige om at gå ud at spise kl. 19.00 på en restaurant på Plaza Mayor. Vi fik Menu del Dia og hyggede os til omkring kl. 22.00 hvor vi tog afsked med hinanden.


Salamanca
 
Byen med de 2 katedraler - den gamle og den nye. Salamanca har en utrolig flot gammel bymidte med en af Europas mest smukke pladser, Plaza Mayor. Et firkantet torv med renæssancebygninger med nogle utrolig fine facader og en plads omkraset af arkader. Byen er universitetsby og har været det i næsten 700 år. Var et af Europas førende universiteter. Byen i dag har ca. 200.000 indbyggere og der er knyttet ca. 30.000 studerende til byens universitet.

Skriv et svar