DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – FYN SYD 15. APRIL

Start byHorne til Vollerup
Dato15. april 2024
Vejr+4C – +14C sol/regn
Højdemeter op99 m
Højdemeter ned92 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt68 km

Det var en tidlig start på dagens vandring. Jeg skulle med færgen mellem Bøjen – Fynshav kl. 9:00.

Der var lige det, at jeg skulle vandre 7 km ud til færgehavnen. Det nåede jeg inden, i det flotte klare vejr her til morgen. Der er kun en vej og det er ad hovedlandevejen, men der er ikke den store trafik.
Færgeoverfarten til Fynshav på Als tager 50 min., så jeg spiste morgenmad på færgen under sejlturen.
På Als-siden kunne jeg så vandre tværs over øen på pilgrimsvejen gennem det bakkede landskab fra Fynshav Færgehavn mod Høruphav på en række små sogneveje, der snoede sig rundt om mange meget velplejede haver ved de velholdte hoved huse til gårdene og landhus.
I Høruphav Kirkeby besøgte jeg dagens eneste kirke på dagens vandring. Det er en noget anderledes sognekirke end almindeligvis, et lille spir med ur på kirkebygningen og en fritliggende klokkestabel, som også tjener som kapel. Kirkens graver låste kirken op, så jeg kunne bese den indvendig.
Kirkebyen og havnebyen er nærmest vokset sammen og kan vel betragtes være som forstad til Sønderborg.
Jeg havde ikke rigtig tænkt mig tilstrækkelig godt nok om angående overnatningsstedet. Igen uden for pilgrimsruten!
Jeg overnatter i Vollerup, der ligger 4 km før Sønderborg, men inde på Als. Inden jeg vandre ind på mit overnatningssted for at tjekke ind, når jeg det lige inden det begynder at regne.

Jeg har booket overnatning på Danhostel Vollerup, hvor jeg har eget værelse med bad, som jeg får anvist i en gammel fredet bygning. For overnatning inkl. morgenmad og smurt sandwich til frokost betalte jeg 850 DKK

Skriv et svar