PILGRIMS WAY – DAG 3

Start ByAylesford – Wrotham
Dato12. april 2023
Vejr+8C – +12C sol – sol/storm/regn
Højdemeter op132 m
Højdemeter ned9 m
Sværhedsgradmiddel
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt79 km

Det blev nogle miksede oplevelser på dagen.

Morgenmad på et motorvejs “dinner”, en rundtur på det middelalderlige Aylesford “The Friares” der er et karmeliter Kloster fra 1242, vandring 3 timer i regnstorm og torden; og endelig på The Bull Inn i Wrotham at få serveres den lækkerste varme suppe efter at have været total gennemblødt og kold.

Hvor jeg overnattede serveredes ikke morgenmad, men henviste til en “dinner” der er på serviceområdet ud til motorvejen, og som er 300 m fra overnatningsstedet. Det var faktisk en god gang morgenmad for 8 £. En rigtigt trucker “dinner”.

Lidt uden over Aylesford ligger det meget idylliske og meget smukke gamle Karmeliter Kloster fra 1242. Utrolig rigt udstykket i dets kirkerum og kapeller og et meget smukt alter ved den udendørs kirkepladsen.

Det er et stort kloster med en stor og smuk velholdt park. Der kan i øvrigt overnattes i klosteret. Der er 83 værelser. Ærgerligt jeg ikke vidste det.

Efter jeg har forladt klosteret mødes jeg af dagens første regnvejr på en times tid. For det søger jeg flugt i en gammel kirke, hvor der på kirkedøren annonceres, at det er en historisk kirke og den er under renovering. Der er intet inventar i kirken bortset fra et bord, hvor der er en stor gul seddel, hvor der står at kirkens stempel er i skuffen. Så er der endnu et stempel i pilgrimspaset.

Derfra igen ud på Pilgrims Way på North Downs og vandring frem til River Medway, hvor floden skal krydses over en ny betonbro ved den netop opførte by – Peters Village – og over til den gamle færgeby – Halling. Her er første og sidste “pitstop” inden sidste halvdel af vandringen igen fører een op på North Downs på Pilgrims Way.

I den lokale kiosk køber jeg en sandwich og en sodavand. Sætter mig på bænken ved byens kirke og netop da jeg er færdig med måltidet begynder det igen at regne.

På den anden side af den befærdede landevej jeg skal over, begynder dagens sidste opstigning op på North Downs Way og dermed de sidste 3 km til Wrotham, der godt nok bliver noget af en udfordring.

For det første, var der selv på asfaltvejen i dalsænkningerne nogle swimmingpool store søer, og særligt een måtter jeg krybe gennem vejhegnet af brombærbuske for at komme ud på marken for at vandre forbi søen på marken og derefter 50 m længere fremme igen gennem bevoksningen og ind på vejen igen for at komme nogenlunde tørskoet forbi.

Og til hvilken nytte. De næste kilometer var en udfordring af mudder på markvejen og for ikke det skulle være løgn – endte det med stormregn med skybrud og torden – jeg blev på 10 min. totalt gennemblødt og kold. Mine sko var fulde af vand og jeg lignede en druknet, da jeg dryppende fra min røde lange regnfrakke vandrede ind I pubben på The Bull Inn i Wrotham, hvor jeg havde booket overnatning.

Efter bad og have fået styr på det våde tøj og sat det til tørring på en mobil elvarmer, fik jeg i baren serveret en meget lækker og varm suppe og en god osteservering som afslutning og et stort glas Gin og Tonic, til at styrke moralen af på.

The Bull Inn er mere end 500 år gammel, har haft licens lige så længe og ligget på samme sted i byen. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg £ 77.

Skriv et svar