MIN RYGSÆK OG INDHOLD

Ud fra min erfaring på de mange pilgrimsvandringer jeg har været på, har jeg fundet tøj og andet udstyr, som passer til den måde jeg vandre på. 
Jeg overnatter på hoteller, B&B, små pensioner etc., men ikke gerne på herberger (albergue/ostello/gité) Det har jeg gjort mange gange, men med min alder er det slut.
Derfor er min rygsæks indhold tilpasset til den type overnatning.
RYGSÆK

Jeg købt mig en let, ikke for stor rygsæk og har sørget for, at den er passet til så den sidder godt på ryggen og vægten tages på hoften. Min rygsæk er i et meget let materiale, der er delvis regntæt og åndbar. Jeg har et regncover til rygsækken.

Husk at pakke de tunge ting nederst i rygsækken og de letteste og dem, som man kan forvente at bruge på en dagsvandring, øverst.

Min rygsæk med indhold vejer ca. 8 kg uden vand og proviant (rundstykke, fast ost og evt. tomat eller dåsetun)
Dermed kommer min rygsæk op på ca. 10 kg.
TØJ

Jeg vandre helst i en 150g/m2 langærmet t-shirt i merinould. Den har fordele ved at ærmerne kan trækkes op, den er varm, når det er koldt og kold når det er varmt, har solfilter, er nem at vaske og tørrer hurtig. Jeg har en kort ærmet tshirt i samme materiale i rygsækken, som jeg bruger som nattrøje eller som en ekstra trøje.
Underbukser enten i silke - sikre mod gnavskader i skridtet - eller i merinould. Gerne i shortslængde. Har en ekstra underbuks i rygsækken. De er nemme at vaske og tørre meget hurtigt.
Vandrebukser i 65% polyester, 35% bomuld, der er lette og er med zipoff, så de kan blive shorts. Et ekstra par i rygsækken. De er nemme at vaske og tørre hurtigt.
Vandresokker i ren uld med en god pasform og rigtig størrelse. Har et ekstra par sokker i rygsækken og har endvidere et par tynde sokker ligeledes i rygsækken. 
Som overtøj har jeg en fleecejakke, der er let og nem at pakke ned i rygsækken,
Regnjakke med hætte (kort) i Gortex materiale, der giver både tæthed men også åndbarhed. Den er let og kræver kun lidt vedligeholdelse
Regnfrakke med hætte (lang) i almindelig materiale, hvor der i ryggen er plads til at have en rygsæk indenunder. 

Ved vandring i enten koldere måneder bytter jeg mine t-shits på 150g/m2 til lidt tykkere på 200g/m2.
Lette vandrebukser skiftes også ud med en lidt tykkere kvalitet.
FODTØJ

Fodtøj er en hel verden for sig.
Jeg har fundet ud af, at de vandresko jeg altid anvender ved mine pilgrimsvandringer og befinder mig bedst i, er Salomon XA Pro 3D Trail Running med Gortex, der er 2 numre større end sko jeg nor malt bruger.
Som "hjemmesko" bruger jeg et par lette badesandaler. de kan anvendes ved bad og som "fritidssko", når vandrefodtøjet skal luftes eller tørres.
TING OG SAGER

Toilettaske, der er til at hænge op og med et lille spejl. Plads til vaske/badesæbe, barbergrej, tand børste og tandpasta, negle/fodfil, neglesaks, tandstikker, plaster.
Lille plastpose med fodcreme, solcreme, bodycreme. Evt. medicin.
Vaskesnor og små træklemmer - gerne elastisk.
Mobiltelefon med oplader. Lille lommelygte. GPS
og batterier.
Førstehjælpskit. Kørekort. EU sygesikringskort. Betalingskort. Rejsepas evt. visum.
Notesbog og pen. Kontanter.
Bestik og multikniv. Vandrestav(e)
Et godt regncover, der dækker rygsækken helt er nødvendigt, for at indholdet i rygsækken ik ke bliver fugtigt i regnvejr.
Silkesovepose er nyttig i de varme måneder, når der ønskes at overnatte på herberger. Kan også bruges som underlagt, hvis madrassen ikke er så lækker. Kan også bruges til at lægge et tæppe inden i. Husk at bruge den samme side hver gang.
Hurtigtørrende håndklæde, er godt at have med når man skal i bad eller blot vaskes. Kan også bruge som underlag til en hovedpude i køjesengen.
Sovepose til de kølige måneder eller når der vandres i høje omgivelser, giver en god natte søvn. Soveposer fås i mange kvaliteter og til forskellige temperaturer.
En bredskygget vandrehat, der også kan tåle regnvand er nyttig både i sol og regn.
Lette indendørssko/tøfler er nyttige i forbindelse med indendørsaktiviteter og når man skal i bad eller bruge bad/toilet.
En buff er også rar at have med sig, både når det er koldt, men også når det er meget varmt. Så kan den trækkes op om hovedet, så man ikke får solstik.
Jeg har normalt 2 vandrestave af kulfiber med og bruger normalt den ene. Er god at have når der skal vandres stejlt op og ned, især på ujævnt sti eller med sten. Kan også bruges til at holde hunde og andre dyr væk.
Advarselsfløjte hænger på min rygsæk. 3 lange og 3 korte fløjt er anmodning om hjælp.
Tryghedsalarm kan også tages med og virker tryghedsskabende.
Et let spisebestik og en multikniv er også rart at have ved hånden, når man skal have lidt at spise ude på pilgrimsvejen.

Skriv et svar