TOLOSANA I – DAG 12

Start byMurat-sur-Vèbre til La Salvetat-sur-agout
Dato17. april 2019
Vejr+5C – 15C overskyet / blæst
Højdemeter op380 m
Højdemeter ned520 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt260 km
La-Salvetat-sur-Agout. Byen ligger ud til floden Agout. Byen har omkring 1.200 beboere og der er nogle få butikker i byen, så der kan provianteres. Byen er ikke særlig interessant. Den lever mest af turisme i forbindelse med den kunstige sø - Lac de la Raviege, der er på 450 ha og 12 km lang. Derfor er der i byens centrum mange ferieboliger og der langs søen opført feriehuse og campingpladser. Søen byder på vandsportsmuligheder og der er indrettet strand faciliteter. Det var lidt vanskeligt at rejse sig fra morgen bordet og vandre ud i det småkolde vejr, hvor det ikke var 2 cifret varmegrader og det blæste. Vandringen var et stykke langs floden Vebre og derefter langs Lac du Laouzas på de lokale asfaltveje. Lige nu er jeg oppe på et platau i 800 m højde og det gør at foråret ikke rigtig er ankommet. Det meste af dagen er vandringen en veksling mellem på asfalt veje og markveje. Der er lidt højdemeter i vandringen, men mindre end de foregående dage. Vandringen frem til overnatningsstedet er ca. 3 km efter selve byen. 
Overnatningsstedet jeg har valgt liger ud til Lac de la Raviege og er et hotel rettet mod sommergæster. Hotel Logis La Plage, der samtidig har en restaurant med udsigt over den kunstige sø. Hotellet er vel opført i 60'erne og har 12 værelser. Værelserne er ikke særlig store og med et normalt badeværelse og toilet. Der er pænt og rent, men ikke prangende udstyret. Restauranten har derimod et højt niveau og serverede et lækkert aftensmåltid. Hoteller ligger som nævnt ca. 3 km efter byen, men ud til Via Tolosana. Om sommeren vil det være et dejligt ophold når udefaciliteterne kan benyttes og man kan tage sig en dukkert i søen.

Skriv et svar