VIA FRANCIGENA III – DAG 10

Start byVercelli til Mortara
Dato14. september 2020
Vejr+35C let overskyet
Højdemeter op10 m
Højdemeter ned10 m
Sværdhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt232 km
Det er første gang jeg har fået morgenmad på mit værelse, når jeg har været på pilgrims vandring. Årsagen er Corona, så var værten
fri for at arrangere en morgenmad buffet. 
de 32 km jeg skal vandre er gennem rismark efter rismark og der er kun en by 20 km fremme og derefter dagens slutmål Mortara.
Jeg har sørget for at have noget at spise og tilstrækkelig vand med.
På grund af Corona, kan man ikke regne med at der er åbne cafeer eller restauranter og supermarkeder, som sædvanligt.
Det er bare at vandre derudad. De første godt 9 km er på et højt dige, der bare er lige ud og der er kun udsigt til rismark efter rismark. Det er godt nok trivielt og der er ikke en eneste højdemeter. Det er fladt. På et tidspunkt drejer diget i en bue og der bliver udsigt til en by, der vandres forbi på afstand. Til sidst vandres der op på en lidt større landevej og der vandre nogle kilometer på den.
Omkring 20 km fremme i byen Robbio er der mulighed for at tage en pause og spise frokost,
inden der igen vandres videre frem på grus-og markveje.
En 2-3 km før Mortara er der en mindre landsby med lille kirke. Det er på daværende tidspunkt på dagen rigtig varmt og der har ikke været nogen skygge, hvorfor det er dejligt at komme i skygge og kølighed ved at besøge kirken. At sidde på en af bænkene i en lille kirke og  kikke på dens udsmykning og indretning, bringer styrke til at fortsætte.
Der er omkring 3 km til Mortara, som er en større stationsby på omkring 15.000 indbyggere. Byen er vokset efter 2. verdenskrig og de fleste bygninger er som taget ud af en sort hvid italiensk socialrealistisk noir-genre film fra 40'erne. Bygningerne er nogle firkantede kolloser i grå eller rosarøde farver og det hele virker støvet og småtrist. Og især i denne tid virker det også mere nedslående, hvor alle går med mundbind. 
I selve bymidten er der et større torv og for enden ligger byens store kirke.
Jeg vandre ind i byen ved 16tiden og butikkerne er først lige ved at åbne efter dagens siesta.
Jeg har booket overnatning på et overnatnings sted ud til tovet. På vej derhen kommer jeg forbi en ret moderne cafe/bager og for købt vand og ind til frokost i morgen.
som de fleste overnatningssteder, så er der p.t. ikke åbne receptioner og det er også tilfældet her.
Jeg må ringe på dørklokken og lidt efter bliver jeg ledt igennem en flot restaurant (der er lukket på dagen) og ud gennem en gård, hvor jeg får anvist en 2 etages moderne lejlighed og et sæt nøgler. Godt træt og svedig for jeg vasket tøj men jeg er i bad.
Som nævnt har jeg booket overnatning på hotel midt i byen - Albergo San Michele - hvor jeg fik tildelt en 2 etagers moderne lejlighed i et baghus i gården til bygningen. Inkl. morgenmad i restauranten betalte jeg € 71.

Skriv et svar