OLD WAY I – DAG 4

Start ByChichester til Arundel
Dato22. oktober 2021
Vejr+ 14 C sol / sol
Højdemeter op155 m
Højdemeter ned191 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt96 km
Fra hotellet jeg overnattede på kunne jeg vandre direkte ud på Old Way, hvor jeg den lokale kirke skulle vandre ind på en smal sti, der var hegnet på begge sider og gik ned i en lille lavning. Lavningen var totalt oversvømmet og dermed også stien. Og det var bare dybt vand. Så jeg måtte vandre tilbage fra udgangspunktet og finde alternativ vej uden om lavningen. Det skete igennem den nærmeste bydel. Det blev til 1 mile ekstra vandring.
Efter at have fundet den rette Footpath, kunne jeg vandre videre mod Boxgrove, hvor jeg skulle besøge den lokale kirke.
Desværre er de fleste kirker aflåste, så stor var forbavselsen, at kirkedøren til en stor middelalder kirke - med et middelalder kloster i ruiner - lukkede sig op. I indgange i skibet er en flot labyrint i marmorgulvet. Oven i købet var præsten tilstede i kirken og vi fik en snak om pilgrimsvandring og om kirkens og klosterets historie.
Igen ud på en Public Footpath der gik igennem en stor indhegning, hvor der stod en flok køer - troede jeg - det viste sig, at det var velvoksne tyrekalve på størrelse med køer. Men venlig verbal hilsen til dem, der stod nærmest, havde åbenbart den rette virkning. De gloede bare på tåben der vandrede forbi.
Senere var der en kæmpe flok får, der fik besøg i en stor indhegning. De gad godt nok ikke flytte sig for tåben, der kom besøg i indhegningen.
Jeg fik også fornøjelsen af en meget snakkende dame med 3 mindre hunde som hun luftede og efter hver anden sætning afsluttede med - "darling". Lidt spøjst udtryk til en fremmed.
Sidst på dagens vandring måtte jeg igen opgive og vende om i en lavning - der var fuld af vand - i en skov og find ud til fast vej. 2 km omvej for derefter at havne på en meget befærdet 4 sporet dual carriageway - indfartsvej til Arundel. Heldigvis var der et smalt fortov i den bredde græsrabat. Engelsk trafik er tæt og der køres hurtigt.
Vel, vandrede jeg ind i katedral- og borgbyen Arundel. Byen ligger på siden af ås, hvor der er vid udsigt over River Arun. Middelalderby med en stor katedral en stor borg og en stor lokal kirke i en ellers lille by, som  River Arun år igennem.
Vejret var koldt denne morgen - med rim i græsset til solen kom frem og sidst på dagen kunne jeg vandre i langærmet t-shit.
Fra borgen vandrede jeg over broen til den nyere del af byen, hvor jeg havde booket overnatning på et B&B. Overnatningsstedet - Arden House - er familiedrevet af en utrolig venlig vært. Værelset jeg havde booket var et stort lyst værelse. For overnatning inkl. en engelsk breakfast - betalte jeg £ 99.

Skriv et svar