DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 9

Start ByLejre – Jystrup
Dato16. juli 2022
Vejr+12 C – +22 C overskyet / sol
Højdemeter op80 m
Højdemeter ned37 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt156 km

Det er en udpræget naturvandring igennem noget at det smukkeste Sjællandske landskab. Man kan godt forstå, at der har været bosættelser i området i flere tusinde år. Jeg vandrede fra stationen i Lejre til Gl. Lejre hvor jeg sluttede i går. Næste stop blev Sagnlandet, hvor der er opført vikingehuse og hvor der er aktiviteter fra vikingetiden. Ude på pilgrimsruten blev jeg mødt af mand først i fyrrerne med stor rygsæk. Vi fik en lang snak over flere kilometer. Han var adjunkt på Landbohøjskolen og var på vandring til Middelhavet – I læste rigtigt. Han havde et mål med sin vandring – Han skulle besøge en kær vens grav i Freiburg. På grund af Corona kunne han ikke deltage i begravelsen og nu havde han valgt at besøget skulle være til fods. Så det var hans pilgrimsfærd. Jeg ønskede ham alt godt på vandringen da vi tog afsked med hinanden, da han vandrede betydeligt hurtige end jeg. Vandringen har været på mark og skovveje, stier og frit over marker, der netop er blevet slået for hø. Fantastisk lugt og duft i solskinnet med en let brise. Søerne passerer som perler på en snor og skovene er sammenkædet. Her ved Skjoldnæsholm slutter dagens vandring med, at jeg tager bus til Roskilde og tog til Holbæk. Mens jeg ventet på bussen bruger jeg tiden på at skrive dagens epistel. En skøn vandring i en dejlig natur – bedre dansk kan det ikke blive.

Skriv et svar