TOLOSANA I – DAG 15

Start byCastres til Dourgne
Dato21. april 2019
Vejr+15C – 22C    sol / overskyet blæst
Højdemeter op350 m
Højdemeter ned260 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt327 km
Dourgne er der heller ikke meget at berette om. En nydelig kirke og en markedsplads, en tankstation, et lille supermarked. Det er vist det. 1.300 indbyggere har deres hjem her. Fra gammel tid har beboerne ernæret sig ved at forarbejde skiffer til skifferplader. Dourgne er nok mest interessant for de to benediktiner klostre der ligger uden for byen. Abbaye d'En Calcat for munke og Abbaye Sainte Scholastique for nonner. Begge klostre modtager gæster, der deltager i munkenes /nonnernes hverdag. Mænd på ophold hos munkene og kvinder hos nonnerne. Når en overvejelse værd. Nu er jeg ude af de høje bakker og har nu en bred dal af vandre i, hvor Montagne Noir er til venstre og højre for een. Fladt er det næsten blevet, ikke mange højdemeter i dagens vandring. Det meste af dagen på lokale veje med meget lidt trafik. Første interessante besøg er En Calcat, et benediktiner kloster med 55 munke. Desværre er klosteret lukket. Det er jo Påske. Næste interessante besøg er nonneklos teret lige uden for byen. Her besøgte jeg klosterkirken ligesom der var messe. Vi var en lille menighed. Messen blev forrettet af en nonne, der sad på en form for altan bag en skærm i 1.ste sals højde. 
B&B La Boal ligger nær byens kirke og byens plads. Kort tid efter jeg ringede til værtsparet for at kunne tjekke ind, kom de og anviste mig et værelse på 2. sal i deres hus. Moderne indrettet og udstyret værelse med eget badeværelse og toilet. Flot udstyret. Jeg blev tilbudt at kunne spise aftensmad sammen med værtsparret, hvilket jeg takkede ja til. det var et veltilberedt og et hyggeligt måltid.  Værten var pensioneret politiofficer og talte godt engelsk. Morgenmadsbordet var overdådigt. For overnatning, aftensmad og morgenmad betalte jeg € 100.

Skriv et svar