VIA FRANCIGENA II – DAG 22

Start byBolsena til Viterbo
Dato23. maj 2016
Vejr+18C – +20C blæsende
Højdemeter op240 m
Højdemeter ned265 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag33 km
Afstand tilbagelagt i alt571 km
Morgenmaden på hotellet er ikke særlig spændende, men OK til at begive sig ud på dagens meget interessante vandring.
Det er igen en dag med mange højdemeter over dagens vandring.
Jeg har for den kommende nat booket mig ind på et hotel midt i Viterbo - en gammel rænaissanceby med ikke mindre end 23 kirker og en katedral. I dag bor der 60.000 borgere i Viterbo, så det er en betydende by.
Mellem Bosena og Motefiasone vandre man ind på Via Cassia Antica, hvor man vandre på den oprindelige belægning, som er over 2.500 år gammel.
For mig er det en helt særlig oplevelse og her ude, hvor der ikke er nogen forstyrrelse, kan man næsten mærke historiens vingesus og nærmeste høre de romerske legionærernes sandaltramp på stenene og officerernes råb og raslen fra sværd og brynjerne.
Her går du i fodsporet på hærfører og andre dignitarer, som senere er blevet kejsere i Rom. Det er en særlig oplevelse.
Dog skal jeg først vandre ind i - eller rettere sagt på i - Montefiascone - ligeledes en renæssance og katedralby med en af en katedral, der har den 3dr største kuppel, kun Peterskirken i Rom og Firenzes katedrals er større.
Montefiascone ligger 100 km fra Rom.
 Spanien skal man vandre 100 km for kunne opnå et Compostela, men i Italien skal man på Via Francigena vandre fra Acquapendente, som ligger 150 km fra Rom for at kunne opnå et Testamonium.
I Montefiascone, som faktisk ligger midtvejs på dagens vandring besøger jeg naturligvis katedralen og i en moderne cafe spiser jeg nogle rigtig lækre sandwich
som frokost.
Når man vandre de sidste 5-8 km mod Viterbo, er det som om byen ikke vil komme en imøde, den bliver ved med at holde en distance. Man vandre på en flad slette og byen ligger fra sletten og op af den bagved liggende ret høje bakke. Men endelig kommer man frem til den gamle bydel port.
Dagens vandring bliver på 33 km, som for det meste er vandret på meget lidt befærdede veje, grusveje og markveje i øvrigt igennem et naturskønt landskab.
Efter at have tjekket ind på hotellet og fået et bad, gik jeg ud i Viterbo. Det første jeg faktisk stødte på var Chieza di Santa Rosa, som faktisk efter traditionen er den første kirke en pilgrim skal besøge og bede ved hendes grav.
Jeg leder efter katedralen, men opgiver at finde den, for i morgen skal jeg alligevel vandre forbi den, når jeg skal videre.
Det er længe siden jeg har spist en burger, så jeg finder en burgerbar og bestiller en økologisk burger med Fanta (!!!) og det bliver så min aftensmad.
På hotelværelset er der for en gangs skyld en WIFI der fungerer, som på den medbragte IPad bliver det nu muligt at se DR nyheder, så det bliver godnat historien den aften.

Skriv et svar