BIRGITTALEDEN SYD – DAG 2

Start ByVeberöd til Malmö Airport
Dato15. april 2022
Vejr+9C – overskyet
Højdemeter op194 m
Højdemeter ned154 m
SværhedsgradLet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt49 km

23 km i småkoldt vejr. De første 10 km på lokale veje fra Veberöd til Genarp. Veberöds lokale kirke er under renovering og var af den grund lukket. Så jeg måtte med uforrettet sag vandre videre. På dagens vandring kom jeg forbi Björnstorp Slott en prægtig hovedbygning fra midten af 1700 tallet, der må have været renoveret inden for få år siden. Alt omkring slottet er velholdt og selv grusvejen er “friseret” Dejligt at se, at der passes på kulturarv. Ikke langt fra slottet er dagens næste kirke – Gödslövs Kirke, der har 3 huse som nabo. En typisk landsbykirke. Desværre var den ikke åben. Den efterfølgende by – Genarp – har en større kirke med et højt kobberdækket spir, der ses langt fra når der vandres ind i byen. Også den var også lukket. Til gengæld var byens pizzaria åben, så det var muligt at få lidt varme og frokost. Dagens sidste 10 km var vekslende mellem grus og markveje og skovstier, der snoede sig igennem Häckeberga Naturbeskyttelsesområde med urørt skov iblandet urørt markarealer. Jeg overnatter ved Malmö Airport, som jeg i øvrigt vandrede tæt forbi. Vejret var som nævnt koldt og fugtigt +9C, med vådt underlag efter nattens regn og med let vind var det hundekoldt. Her til aften er det nu lysnet med sol og spredte skyer.

Skriv et svar