THE JESUS TRAIL – DAG 8

Start byKfar Kish til Nazareth
Dato3. december 2016
Vejr+18C støvregn
Højdemeter op700 m
Højdemeter ned400 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt197 km
Ingen tvivl om, at det ville blive en hård dag. Lang dags vandring. Og mange højdemeter. Men også en meget spændende dag, hvor jeg skal vandre op til Mount Tabor og ned igen.
Så det var om at komme tidlig op og få noget morgenmad. Min værtinde var også tidlig oppe og vi spiste morgenmad sammen. Ganske hyggeligt.
Jeg fik afregnet for mit ophold og betalte 100 $ for overnatningen.
Vejret var igen i dag ikke det bedste, vådt og klamt var det og heller ikke særlig varmt, denne morgen.
Det positive var, at der ikke skulle ud at vandres mere på mudrede markveje. Hele dagens vandring var faktisk på fast grund, nemlig på asfaltvej og fortove.
Vandringen over til Mount Tabor kan ske enten på de lokale veje, eller ved Shibli kan der vandres direkte på en sti op af "bjerget" til kirken og klosteret, der ligger oppe på toppen af "bjerget".
På grund af vejret var det ikke tilrådeligt at vandre af stien op til kirken og klosteret. Derfor måtte jeg vandre rundt om "bjerget" og op af kørevejen ved Deburiya.
Vandringen over til Mount Tabor kan ske enten på de lokale veje, eller ved Shibli kan der vandres direkte på en sti op af "bjerget" til kirken og klosteret, der ligger oppe på toppen af "bjerget".
På grund af vejret var det ikke tilrådeligt at vandre af stien op til kirken og klosteret. Derfor måtte jeg vandre rundt om "bjerget" og op af kørevejen ved Deburiya.
Ved foden af kørevejen op, er der en souvenirbutik, restaurant og toilet og ikke mindst holdeplads for shotteltaxis, der kører op til kirken og klosteret.
Jeg forhørte mig og det koster 20 NIC at blive kørt op. Og man kan også blive kørt ned igen.
Så jeg satte det ene ben foran det andet og begyndte at vandre mod toppen - og det var en barsk omgang, 563 m op over 2,5 km i vådt føre.
Barsk er det at vandre op - men hvilken fornøjelse at vandre hen til døren til kirken og ind i den.
Ifølge traditionen er Mount Tabor, bjerget hvor Jesus forvandlede sig og Moses og Elias viste sig og samtalede med Jesus.
På stedet er bygget en meget stor kirke med et meget smukt kirkerum, hvor der er bemaling med motiv, der beskriver Åbenbaringen og i sidekapeller udsmykket med bemalinger med motiver af Moses og Elias.
Stedet er meget æstetisk og der er kun et meget lille udsalg af souvenirs og kaffe/the.
Da "bjerget" er et kuppelbjerg, så er der en fantastisk udsigt 360G rundt ud over landskabet. Bare det ikke var så tåget den dag. Faktisk kan Galilee Sea ses.
Efter at have besøgt denne smukke kirke på toppen af bjerget og gået rundt på toppen og set ud over landskabet, er det nu tid til at vandre den samme vej ned igen. Vejret begynder at blive bedre, støvregnen holder op og solen kommer frem og begynder at brænde fugten ud af luftet.
Vandringen ned er heldigvis lidt mere behagelig, men dog anstrengende trodsalt. Vandringen går gennem den nærliggende provinsby - Deburiya - der er en arabisk by med omkring 9.000 indbyggere. Der er en stor nyere moske med en guldkuppel og den ses som byens vartegn på vej ned.
Byen er også et godt sted at få noget frokost - og til min store overraskelse - er der en kombineret legetøjsbutik og grillforretning. Den sælger hotdogs. Så det bliver til 2 store hotdogs med noget anderledes fyld end de vi sædvanligvis får ved en pølsevogn og en dåse cola.
Efter at have fået noget at spise og drikke, er det bare ud på vejen igen og ud gennem byen og videre mod Nazareth.
Jeg benytter mig af at vandre på en lokal vej, som føre til Iksal, ligeledes en arabisk by. Da jeg vandre ind i byen er den fyldt med biler i et vejkryds. Jeg har aldrig oplevet en sådan tudekoncert fra biler, som her. Det virker helt komisk, at bilerne ikke kan komme frem for umiddelbart er der faktisk ingen grund til det kaos. Men egoismen hos chauførerne gør åbenbart kaosset.
På vej ud af byen er det igen opad og der vandres under en motorvejsbro og vandringen fortsætter på den gamle landvej mod Nazareth ved Iksal Junction.
Derfra går det igen opad nu begynder jeg at vandre ind i byen og dermed på fortov. Det er begyndt at blive skumring, da jeg vandre ind på hotellet - Casa de Maria - som jeg også boede på for en uge side.
Efter et dejligt bad går jeg en tur op til centrum for at finde et godt sted at få noget at spise. Jeg finder en grillbar og køber mig et pitabrød med noget godt fyld. Efterfølgende vender jeg også tilbage til den arabiske cafe og køber en dejlig kop te og nogle af deres gode små kager.
Jeg går yderligere en runde i byen inden jeg vender tilbage til hotellet får at få en god nats søvn, efter en af de meste hårde dage jeg har indtil videre har vandret.

Skriv et svar