VIA DI FRANCESCO – DAG 3

Start byPasso della Consuma til Stia
Dato27. maj 2017
Vejr+25 – +30C sol / let skyet
Højdemeter op536 m
Højdemeter ned1.093 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag15 km
Afstand tilbagelagt i alt57 km
STIA
Stia er en lille hyggelig by på ca. 3.000 indbyg gere beliggende i provinsen Arezzo og betragtes som udspringet for Arno floden, da det er den første by floden løber igennem. Byen er charmerende med en bred gågade, der nær mest løber ind i en stor plads, hvor de gamle fleretage huse ligger tæt op ad hindanden og danne nærmeste et lukket rum. Byen er vel holdt og giver indtryk af at beboerne passer på deres by. Byen kan regnes tilbage til omkring 1100 tallet og har været centrum for en større uldproduktion i begyndelsen af 1900 tallet og på den baggrund skabt byens velstand og nuværende udtryk.

DAGENS VANDRING

Igen en dag med mange højdemeter både op og især ned igennem det bakkede landskab, som i dag er åbent og med nogle fantastiske udsigter ud over de grønne bakker, der er oversået med skove og græsningsarealer. Vejret er varmt og vandflaskerne udskiftes hurtigt i den anstrengende vandring gennem landskabet. Det er et ubeboet område, så det er ikke muligt at holde pause på nogen cafeer, så frokost indtages under vejs fra det som er medbragt i rygsækken.
Bortset fra det afvekslende landskab er der ikke nogen ældre kulturminder på vejen, bortset fra et kulturminde fra 2. Verdenskrig.
Vandringen ind i byen sker langs Arno floden og over en lille ældre bro.
Byens gågade huser bl.a. også byens kirke og butikker.

DAGENS OPLEVELSER

I dag har jeg mødt 2 tyske pilgrimme, som i øvrigt ikke var særlig interesseret i at udveksle samtale, så det blev ikke til meget. Jeg tror at de også overnattede på hotellet.
På vandringen gennem landskabet, var der en henvisning til et mindesmærke fra 2. Verdenskrig. Jeg gik på til mindesmærket og læste på en opslagstavle, at det var opsat til minde for to italienske modstandsfolk, der blev skudt af tyskerne under deres tilbagetrækning, idet modstandsfolkene forsøgte at sinke tilbagetrækningen.
Efter at jeg havde fået mit værelse og kunne tage et bad, gik jeg ud for at spise aftensmad i anledning af min fødselsdag. På vejen til restauranten mødet jeg et usædvanligt køretøj på 3 hjul. I øvrigt var det et et dejligt aftensmåltid, veltilberedt og med liflig hvidvin til.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

ALBERGO FALTERONA

Hotellet ligger ud til byens hovedgade og torv, der er bilfri. Hotellet er indrettet i en gammel charmerende bygning med hyggelige fællesrum og nogle charmerende moderne værelser indrettet i lidt ændre italiensk stil med moderne og store badeværelser. Man føler sig straks hjemme fordi betjeningen er venlig og høflig. Pænt stort værelse med stor dobbeltseng. Hotellets restaurant ligger på den anden side af gade lige over for. 54 € kostede overnatningen med morgenmad.

Skriv et svar