CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 8

Start ByGranon til Villafranca Motes de Oca
Dato24. april 2012
Vejrsol / blæst
Højdemeter op330 m
Højdemeter ned200 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag28 km
Afstand tilbagelagt i alt166 km
Denne dag på Caminoen er måske nok den mindst interessante indtil nu. Ingen særlige byer, ingen særlige kirker, ingen særlige særlinge, ingen særlige noget som helst. Kun Camino og Camino gennem grønne marker. Et enkelt lyspunkt er måske, at der igen er bjerge med sne på toppen. Men min geografi er ikke helt ajour nu hvor jeg skriver, så jeg skal lige finde ud af hvad de hedder. Vi er stoppe før Montana de Oca (Gåsebjergene). Dem skal vi over i morgen - uden sne. Vi er stoppet i en ikke særlig interessant by. Alberguet er kommunalt drevet. Igen gode bade og toiletforhold. Pæne og rene senge og sovestuer. Så der er intet at klage på. Ikke engang at jeg har ondt i eller dårlige fødder.
Byen er et trafikpunkt for lastbiltrafikken øst - vest - så vi går ned på en bar/restaurant, hvor truckerne holder til. Der får vi sikkert god aftensmand.
Peter har lidt problemer med de store filer jeg sender ham med billeder, så hav lidt tålmodighed - de skal nok blive opdateret.

Katedralen i Santa Domingo de la Calzada

Hvorfor skrive det med stort. Fordi katedralen er meget vigtig på Caminoen og fordi den er enorm. Byen er ikke ret stor og slet ikke middelalderdelen. Men katedralen overskygger alt.
Bygningen er et gammelt kloster, der er udvidet med en kirke af enorme dimensioner. Kirketårnet er en bygning for sig. Klosterbygningen er i dag museum for alle de kostbarheder som klosteret og katedralen besidder. Katedralen er ikke til at beskrive i detaljer, så når der komme billeder fra katedralen så se på dem.
Årsagen til netop, at katedralen ligger hvor den gør er, at en gammel munk i middelalderen satte sig for at bygge veje, så pilgrimmene kunne komme frem, han lod også kirker og hospitaler bygge og blev så helgenkåret da han døde. Kloster og kirke blev så tilegnet ham og derfor blev det en vigtig kirke at valfarte til.
Katedralen er meget velbevaret og restaureret og benyttes som almindelig kirke.
Der er en helt særlig ting ved katedralen. De holder høns. Og de holdes i et bur i katedralen. Se billederne.
Og hvorfor så det? Jo, der er en legende om et tysk pilgrimsægtepar i middelalderen der sammen med deres soen skulle på pilgrimsfærd til Santiago. De skulle overnatte på et herberg i byen og herbergets tjenestepige blev forelsket i den unge tyske dreng. Da de næste dag skulle forlade herberget skreg tjenestepigen op om at sønnen havde stjålet noget sølvtøj fra herberget, fordi sønnen ikke ville ligge med hende om natten. Dommeren i byen afsagde kendelse om, at sønnen skulle hænges for sin forbrydelse og det blev han. Imidlertid gik forældrene i forbøn for sønnen. Dog ville dommeren ikke omgøre sin dom. Imidlertid kom folk løbende til dommeren og sagde at sønnen ikke var død i galgen og samtidig sprang de 2 høns som var tilberedt til dommerens middag lys levende op og kykkeligkyede. Dommeren blev skrækslagen og forlangte sønnen skåret ned og at han kunne gå fri for dom. Fra den dag og til nu, har der været høns i kirken/Katedralen.
Om katedralens kostbarheder kan jeg sige, de er enorme. Altertavler, der overgår alt jeg har set, malerier, grave og mausoleer. Altersølv, træskærearbejder helt tilbage til middelalderen og udhuggede friser, tronstole og mange andre indretninger.

Skriv et svar