VIA TOLOSANA – DAG 6

Start ByLestelle-Betharram – Lourdes
Dato28. juni 2023
Vejr+18 C – +28 C diset /sol
Højdemeter op40 m
Højdemeter ned232 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag15 km
Afstand tilbagelagt i alt127 km

Sidste etape på Via Tolosana er nu tilbagelagt.

Dejligt morgenbord blev serveret med hvid stofserviet. Det var bare at bestille og det blev serveret. det var et lækkert morgenmåltid. Dagens vandring er det halve af gårdsdagens, så der er tid til at nye morgenmåltidet. Dagens vandring er på D937 langs De La Gave de Pau, smal landevej med nogen trafik. Det er gennem et afvekslende landskab mest ned ad på dagen. Vandringen ind i Lourdes, er som til mange andre større byer ikke den mest spændende. På vej ind til byen vandres med udsigt til den imponerende katedral – Sancuaire Notre Dame de Lourdes og Basiligue de L’Immaculee Conception. Lourdes er jo et af de største kristne pilgrimsmål – Sancuaire Notre Dame de Lourdes. Sidst jeg vandrede til Lourdes var i 2020 under pandemien. Den gang var det småt med besøgende og søgende til pilgrimsmålet, men i dag er byen ikke til at kende. Den er fuld af mennesker – søgende fra hele den katolske verden. Der rejser omkring 6 mio. til pilgrimsmålet (2007) hvert år. Alle forretningerne med souvenirs med/om den stakkels unge Bernadette, der så og talte med Jomfru Maria i grotten i Lourdes, har overvældende travlt med at lange religiøst tingeltangel over disken, især vandflasker/ vanddunke – fra en lille glasflaske til kaminhylden til 10 L dunke. Vandet fra kilden i grotten tilskrives at have helbredende virkning, derfor denne søgning. I en af butikkerne finde jeg en figur af Ærkeenglen Mikael – som jeg har været på jagt efter – det er en anden historie. Jeg overnatter ikke langt fra katedralpladsen på et større hotel.

Jeg har booket overnatning på Hotel La Source ud til katedralpladsen og for overnatning betaler jeg 50 €

Skriv et svar