CAMINO FRANCÉS – 2012

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på en første pilgrims- vandring"

Pilgrimsvandringen tog begyndelse i Somportpasset og blev afsluttet i Muxia efter at have besøgt Santiago de Compostela.

Er den mest kendte og mest benyttede camino til pilgrimsvandring i Europa. Der vandre i nærheden af 300.000 søgende om året på denne pilgrimsvej til Santiago de Compostela, hvor det efter den kristne tradition er i katedralen af Skt. Jacob er stedt til hvile i krypten under alteret.
Camino Francés har historie tilbage til begyndelsen af 9. århundrede og er det pilgrimsmål i Europa, der har haft de fleste pilgrimme, som deres mål ved relikvien af Skt. Jakob. 
Camino Francés er til at vandre, selv for den utrænede. Der begyndes godt nok med en anstrengt første dags vandring, men det meste af tiden er højdeforskellene ikke udfordringen. Grundlaget på caminoen er heller ikke den stoe udfordring. Udfordringen ligger ofte mere i den psyken. Kan jeg holde ud at vandre mere eller mindre alene, kan jeg finde vej, kan jeg finde overnatning, kan jeg få noget at spise og drikke, er det sikkert at vandre på øde strækninger, har jeg tøj nok med, er min rygsæk for tung, får jeg vabler o. s. v. , o. s. v.???
Glem alle disse bekymringer. Tag din gamle rygsæk på ryggen og tag de gamle vandresko på fødderne. Så er du allerede nået de første mange kilometer.
Vandre til katedralen i Santiago de Compostela og oplev forløsningen