OLD WAY – SAMMENFATNING

De 18 vandredage på Old Way har været en positiv oplevelse. At vandre på en gammel pilgrimsvej er altid noget særligt, især når pilgrimsvejen er så afvekslende på strækningerne fra Southampton til Bramber og videre til Canterbury, som den er.
Et fantastisk landskab, små hyggelige engelske byer, smukke landskaber, afvekslende vandrestier "Footpaths", skrækkelige landeveje, venlige lokale, gode overnatningssteder og godt efterårsvejr med et par enkelte regnvejrsdage men lunt.
Dagsvandringerne har været på omkring 20-25 km - en god længde på en vandredag. 
På vandringen mødes kirker og katedraler, borge, klostre og andre typiske kulturminder for en pilgrimsrute.
På denne del af pilgrimsruten indgå også, at pilgrimmen færges over en flodmunding - et særligt indslag på en sådan vandring.
En del af vandringen følger den engelske sydkyst både gennem kystbyerne, men også langs den naturlige kyst ude til Southampton Water og langs kystlinjen til fjordene ved og øst for Portmouth. Efter Portmouth vandres lidt mod nord ind i landet og fortsætter senere igen langs kysten ved Rye til Hythe og herefter nordøst til Canterbury.
Senere går pilgrimsvejen op på Soutwest Downs og følger Southwest Downs Way på ryggen af den lange ås med udsigt mod nord over det flade Sydengland og mod syd med udsigt over kysten og Den engelske Kanal med udsigt til Frankrig.
Old Way er ikke på noget tidspunkt afmærket. Og bliver det næppe. Min begrundelse er, at den har et forløb, der gør det vanskeligt at afmærke, hvorfor der må vandres enten efter beskrivelsen af ruten i The British Pilgrimage Trust rutebeskrivelse. britishpilgrimage.org. eller efter den app
som Organisationen har udarbejdet, hvor Old Way er lagt ind og på den kan vises i realtid om du er på Old Way. GuruMaps anvendes og den er superb og jeg har anvendt den med rigtig god hjælp og den har frelst mig mange gange fra at gå fejl.
Da Old Way er lidt af en labyrint, med få lange lige stræk og vekslende mellem stier, veje, over broer, under jernbanelinjer og veje, gennem byer m.v. har pilgrimmen behov for noget ofte at sikre sig at han er på rette vej.
Så en mobiltelefon kan nemt i løbet af dagen ikke bruges til meget andet end være med åben App - og det dræner mobilen for strøm. Men fortvivl ikke der er mange pubs på vandringen, hvor der kan lades op i mere end een forstand.
Jeg valgte at overnatte på hoteller og B&B på min vandring. Der har været gode overnatningssteder og som nævnt med mellem 20 til 25 km mellem dem. de har været af gennemsnitlig god kvalitet og med vekslende pris og med blot en enkelt uden morgenmad, har det været nemt at finde spisesteder og indkøbsmuligheder på de daglige vandringer.
At komme til Southampton, hvor Old Way ved Sct. Marys Church starter kan fra DK kan ske på flere måder. En er at flyve til Gatwick evt. til Heathrow og tage toget til Southampton. Det tager en fuld rejsedag. At rejse retur gør jo rejsen kortere idet der vandres mod øst og nærmere lufthavnene.
Når man skal retur igen er det blot at tage tog fra Canterbury til Gatwick - en 2½ times togrejse med omstigning i St. Pancras International i London.
Jeg kan virkelig anbefale at vandre Old Way, hvis man har mod på at vandre uden afmærkninger. Lokale er hjælpsomme og interesserede i ens hensigt med vandringen.

Skriv et svar