PILGRIMS WAY – HENREJSEDAG

Start ByHolbæk – København – Canterbury
Dato9. april 2023
Vejr+12C – +15C sol – overskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km

Mit fly med Norweigan ville afgå kl. 12:55 fra Københavns Lufthavn til Gatwick Airport med ankomst 13:50. Og det ankom til tiden. Jeg skulle videre med tog til Canterbury og ankom kl. 16:30.

Fra Canterbury West Station er der lidt under en halv times gang til katedralen. Jeg håbede jeg inden katedralen lukkede kunne nå at få et pilgrimspas og det lykkedes lige.

Jeg havde booket overnatning på The Cathedral Lodge, der ligge på katedralområdet og på min gang hen til hotellet så jeg, at der var et skilt ved sideindgangen til katedralen at der var “Easter sonday Evening Song”, så jeg gik ind i katedralen med rygsæk og blev overrasket over, at katedralens kor og orgel sang og spillede mens kirkegængerne blev lidt eller fandt plads neden for højalteret.

Det blev den smukkeste gudstjeneste med katedralens store voksenkor og med ærkebiskoben af Canterbury der forrettede gudstjenesten, der var en vekslen mellem læsning af bibeltekster og korsang og kor og menighed, der sang sammen.

Efter gudstjenesten spurgte en kirketjener om jeg sluttede eller startede min pilgrimsvandring og hertil svarede jeg at jeg næste dag skulle begynde min pilgrimsvandring til Winchster Cathedral.

Hertil blev jeg spurgt om jeg ønskede en velsignelse på min start af pilgrimsvandringen, hvortil jeg gerne takkede ja.

Det viste sig, at det var den præst, der ved min afslutning sidste efterår af pilgrimsvandringen på Old Way til Canterbury gav mig ved min ankomst en velsignelse – Canon Andrew.

Efter velsigelsen havde vi en samtale om pilgrimsvandring og dens betydning.

Efter at være blevet indlogeret og fået et bad , gik jeg ud i byen for at få noget at spise. På grund af at det var blevet sent Påske søndag, var butikker og indkøbssteder lukkede. Så jeg fandt en restaurant og spise aftensmad.

Overnatningen inkl. morgenmad gav jeg £ 80.

Skriv et svar