VIA FRANCIGENA II – DAG 21

Start byAcquapendente til Bolsena
Dato22. maj 2016
Vejr+25C sol
Højdemeter op90 m
Højdemeter ned140 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt538 km
Først må jeg starte med at vandre de 2 km ned til Via Francigena ved katedralen og her er en bar åben så jeg kan få lidt morgenmad inden jeg vandre ud til dagens mål.
Vejret er som i går skønt, med sol fra en skyfri himmel og 25 C bliver det i løbet af dagen.
Igen er der muligheder for at vandre af flere ruter. Det er en flad rute i dag og jeg valgte at tage den nemmeste nemlig på SS2 der på denne del ikke er befærdet af andet en lokal trafik.
Så de første godt 10 km er på asfalt - til en afveksling - og resten af vandringen ned mod Bolsena, der er mit endemål i dag bliver så på grusveje, markveje og stier.
Bolsena er et af disse særlige pilgrimsmål på vejen, da der er en valfartskirke i byen.
Bolsena er udover byen og søen Bolsena, der er skabt ved et vulkansk udbrud i fordoms tid.
Vandringen fra San Lorenzo Nuovo er en utrolig skøn vandring med udsigt over Bolsena sø det meste af vejen og der er en del højdemeter i den sidste halvdel af vandringen. Bolsena er ikke nogen stor by, men den er utrolig turistpræget, netop fordi den har en flot stor lido langs søen med hoteller i international klasse.
Så det er lidt af et ferieparadis. Og der er også utrolig smukt.
Hotellet jeg har booket mig ind på har jeg svært ved at finde på grund af fejl i Google Maps, men det lykkes til sidst. Det ligge lige ud til SS 2 og ved syd indgangen til den gamle bydel og 300 m fra lystbådehavnen ved søen.
Hotellet kan kendt bedre dage og bestyres af en gammel dame og hendes søn, der passer baren.
Bolsena har det hele, ridderborg, kirker, gyder, søen, promenaden, international atmosfære.
På vej ind i byen besøger jeg ridderborgen, hvor der er en enestående udsigt over Bolsena Søen. Ved siden af borgen er der en kirke Chiesa di San Salvatore med et billede af Skt. Jørgen som kæmper mod dragen.
I den anden ende af byen er Chiesa di Santa Cristina, som er en pilgrimskirke med de relikvier af en kristen martyr Christina. Der knytter  sig i øvrigt også et mirakel til stedet.
Udover en byvandring, gik jeg også ned til søen  og lystbådehavne og fik et kik ud over søen fra den side.

Skriv et svar